LUGI föll i premiären av SHE

Premiären av SHE blev en besvikelse för LUGI’s del. Gästande Kristianstad kunde till slut besegra  hemmalaget med 27-26 i Sparbanken Skåne Arena. Det blev en jämn batalj, men gästerna från Kristianstad drog till sist det längsta strået.

En premiär innebär alltid en viss oro och ovisshet var man som lag står. Och visst märktes det i början av matchen att båda lagen hade lite premiärnerver. En som inte visade nerver var LUGI’s Cecilie Bjerre. Hon sköt hejvilt i början av matchen och noterades för fyra mål de första 13 minuterna. Dock var felpassen och de övriga tekniska felen lite för många hos hemmalaget och efter ledning med 8-4, så var det istället gästerna som hade den bästa skärpan i avsluten.

En aning målsnål första halva slutade 10-9 i hemmafavör.

Det var gästande KHK som inledde bäst i andra halvlek. LUGI fastnade allt som oftast i borta-försvaret och Kenneth Andersson tog en timeout efter ca 9 minuter. En aning bättre vinrött spel fick vi se, men gästerna höll emot bra och var i ledningen, medan LUGI fick kämpa i underläge för det mesta. Avståndet blev större och större och var som mest fem bollar i bortalagets favör. Då såg det ut som om det skulle bli en tämligen komfortabel bortavinst. LUGI gav sig dock inte, utan segade sig ikapp sakta, men säkert.

20-25 blev 22-25. 22-26 blev sedan 24-26 och vid ställningen 26-27 hade bortalaget chansen att avgöra, men missade avslutet och LUGI fick istället chans till kvittering. Tyvärr gick försöket om intet och gästerna kunde jubla över två poäng i skåne-derbyt.

Kristianstad gjorde det bra matchen igenom och hade bäst utdelning i de avgörande lägena. Siw Aabech var målbäst hos gästerna med sina 7 mål.

LUGI’s Cecilie Bjerre, stänkte in 7 mål i matchen (arkivbild)

I LUGI fann vi två stycken 7-målsskyttar i Cecilie Bjerre och Cornelia Dahlström. Dahlström blev också utsedd till LUGI’s bästa spelare och det finns inget att invända mot det. Riktigt företagsam och beslutsam framåt. Annars finns det en del att slipa på och det är ju inte konstigt så här i början på säsongen.

Chans att förbättra sig kommer i nästa match i SHE. Den spelas borta mot Hallby den 17 september.