LUGI föll borta mot Heid

LUGI åkte på lördagen till Göteborg för mötet med sjätteplacerade BK Heid med förhoppningen att kunna upprepa segern från lagens förra möte i november. Nu ville det sig inte riktigt för Lunds stolthet denna eftermiddagen. Hemmalaget vann till slut med 33-28 efter att man varit det klart bättre laget i andra halvlek.

Towe Andersson i Heid och Hanna Flodman i LUGI var på målhumör under första halvleken. En målrik sådan, där hemmalaget till slut gick till pausvila i ledning med 17-15 efter att lagen växelvis hade varit i ledning. Båda lagen hade således bra utdelning framåt, medan det försvarsmässigt fanns en del att önska. Esmeralda började bra i LUGI-målet, men fick inte tag på skotten utifrån ju längre halvleken gick. Hanna Popaja ersatte Fetahovic i målet i slutet av halvleken. Elin Hallagård i hemmalaget styrde och ställde för sitt lag och gjorde det svårt för LUGI-försvaret. Som sagt, en svängig och målrik första halvlek.

LUGI var med bra i inledningen av andra halvlek, men efterhand så tog Heid över mer och mer. Detta mycket tack vare Elin Hallagård, som inte bara styrde utan också fick fart på sitt skytte. Hon landade till slut på 7 mål och utsågs mycket välförtjänt till hemmalagets bästa spelare. Ett Heid, som gjorde det bra när man fick stopp på LUGI´s försök framåt.

LUGI hade svårt att komma till riktigt bra avslut i andra halvlek, men 28 mål framåt är ändå fullt godkänt. Bakåt fick man däremot inte det till att stämma till 100 %, samtidigt som LUGI´s målvakter hade en något tung dag på jobbet. Isabella Mouratidou klev in i andra halvlek, men fick inte heller tag på skotten från Hallagård och Andersson. De två stod tillsammans för mer än hälften av hemmalagets mål denna eftermiddag.

Hanna Flodman utsågs till LUGI´s bästa spelare. 8 mål från hennes bössa blev facit idag. Olivia Löfqvist kämpade och slet på linjen och gjorde ett bra jobb i försvaret också. Nu räckte det inte riktigt mot ett för dagen bättre BK Heid.

Nästa värdemätare för LUGI blir mot starka Skuru. Den 28/1 möts lagen i Arenan.