LUGI flyttar upp två spelare från ungdomsleden

Föreningen är mycket glad över att kunna presentera Alice Wibäck född 05 och Filippa Olsson född 04 som nya A-lagsspelare i föreningen!

Föreningens ambition är att till stor del bygga på egna eller närodlade spelare och det är glädjande att ge dessa spelare möjligheten!

Alice Wibäck och Filippa Olsson nya A-lagsspelare

Det känns såklart jätteroligt och väldigt spännande att ta steget upp i A-laget. Det är ett viktigt steg för min fortsatta utveckling och något jag haft som målsättning under flera säsonger. Jag ser mycket fram emot att representera min moderklubb på elitnivå. Träningsmiljön i A-laget är tuff men framför allt väldigt utvecklande. Det finns mycket vilja och ambition hos både spelarna och tränarna och jag är väldigt glad över att vara en del av gruppen, säger Filippa Olsson.

Att få möjligheten att bli en del av A-laget känns roligt. Det är något jag strävat efter länge och jag är glad över att få chansen. Jag ser fram emot att få träna i en tuffare miljö för att fortsätta utvecklas och bli en bättre handbollspelare.

Att få träna med A-laget är utmanande och roligt. Jag lär mig mycket och ser fram emot varje träning. Jag tror detta kommer utveckla mig som handbollspelare och är tacksam över möjligheten, säger Alice Wibäck.

Att kunna flytta upp Alice och Filippa i A-laget är något som värmer mitt hjärta. Jag använder ofta de två som exempel när jag framföra bra exempel på hur jag tycker ett hållbart och bra utvecklingsförlopp ska se ut på på två olika sätt.
Alice är V9:a och har successivt tagit ett steg upp i hierakin år efter år – första året i J-laget och fick känna på tränings och matchspel i U-laget, andra året som en dominerande spelare i U-laget med 145 mål i division 2 utan att ha spelat alla matcher. Nu är det alltså dags för att ta steget upp i A-laget.

Filippa omskolades till M6 för två år sen och var betydligt mindre än hon är i dag. Men Filippa är extrem seriös och från ingenstans har hon gått från knappt att kunna ta plats i U-laget till att vara lagkapten i U-laget och nu till at ta en plats i A-laget. Filippa är en ”late bloomer” och visar att det inte bara är tidiga talanger som tar sig långt utan de som är villiga att jobba hårt över tid och är seriösa, och inte bara säger man är seriös.

Båda tjejerna är ett exempel på att unga spelare inte behöver stressa för att komma långt utan jag tror att typer som är villiga att bygga upp sig över tid som kommer längst säger Ass tränare Mads Lyhne Nielsen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.