LUGI avslutade grundserien med vinst

Isak Persson hade stor show och vann skytteligan när LUGI besegrade Önnered i den sista omgången. De vinröda vann med 32–26 och får nu möta Ystads IF i kvartsfinal.

Inför den sista omgången spelade resultatet ingen roll för LUGI. De vinröda hade säkrat en slutspelsplats och kunde varken sluta bättre eller sämre än sjua. För Önnered handlade det om att behålla elfteplatsen inför kvalspelet.

LUGI kom till spel utan flera tongivande spelare som Karl Wallinius, Markus Sjöbrink, Axel Andersson och Theo Übelacker.

Nikola Stefanovic öppnade målskyttet i Sparbanken Skåne Arena och under de inledande minuterna hade Önnered chansen att koppla ett tidigt grepp. Men Simon Sejr stod i vägen och efter tolv minuter var ställningen lika, 6–6. Den danske målvakten limmade bland annat en straff i sin seriematch för LUGI.

Efter 19 minuter gick LUGI upp till en tvåmålsledning efter en fin spelsekvens. Simon Sejr limmade ett avslut på nytt och serverade Isak Persson på kontring. Högersexan fick inte tag på bollen till en början, men lyckades kasta sig och skjuta bollen bakom ryggen och in i mål.

Med en minut kvar till halvtidsvila reducerade Önnered till 15–14 och i samma veva fick Adrian Hesslekrans ett rött kort efter ett slag mot ansiktet på Marcus Norrbrink. Därefter kvitterade också göteborgarna till 15–15 som stod sig fram till paus.

– Vi gör en helt okej insats. Framåt gör vi det bra även om vi haft några tekniska fel, men bakåt har vi inte fått stopp på Max Santos. Det är två lag som inte spelar om något i tabellen, men båda har spelat avslappnat. I LUGI vill vi hitta en bra känsla inför slutspelet, sa Hugo Forsberg till C More i halvtid.

Andra halvlek inleddes precis som den första. Casper Käll serverade Nikola Stefanovic på linjen som gav LUGI ledningen med 16–15. Hugo Forsberg var som alltid snabb i fötterna och utökade ledningen till 17–15. Sedan rullade det på – Casper Käll och Isak Persson gav de vinröda ett överläge på fyra mål och efter det tog Önnered timeout.

Isak Persson visade prov på att storformen fortsätter och efter 40 minuter hade kantstjärnan gjort nio mål. Två snabba mål av Assar Kammenhed gjorde att LUGI kunde behålla en trygg ledning med tio minuter kvar att spela.

Simon Sejr spikade igen mellan stolparna och i slutet rann det iväg. LUGI besegrade Önnered med 32–26 i den sista omgången och efter matchen stod det klart att de vinröda får möta Ystads IF i kvartsfinal.

Isak Perssons 14 mål innebar också att han vann skytteligan i Handbollsligan. 20-åringen klev förbi Eric Johansson i Eskilstuna Guif och blev skyttekung på 177 mål.

LUGI–Önnered 32–26 (15–15)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 14, Hugo Forsberg 6, Albin Carlsson 3, Fredrik Olsson 3, Assar Kammenhed 3, Nikola Stefanovic 2, Casper Käll, Rasmus Nilsson, Carl Möllerström

Utvisningar, LUGI: 2×4. Önnered: 2×4