Lovande H9an Sofia Delac till LUGI!

Sofia Delac, som redan under sin första SHE säsong förra året visade att hon är en av seriens absolut bästa H9or, har skrivit på för LUGI!

Den vänsterhänta H9an har länge betraktats som en av Sveriges största talanger på positionen och förra säsongen bytte hon från hemmet i Eskilstuna till Kristianstad där hon direkt visade att hon klarar av spel på högsta nivå. 

Sofia stod för 43 mål och 23 assists på de 14 matcher hon hann med innan hon blev knäskadad. Sofia spelade också 3 U-landskamper där det blev 10 mål totalt.

”När Lugi hörde av sig mitt i den tyngsta perioden efter skadan fick jag ny energi och mycket föll på plats. Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för mig i Lugi och ser fram emot att komma till en av Sveriges största handbollsklubbar.”, säger Sofia Delac om sin flytt.

 


Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0214

 

”Värvningen av Sofia är främst tänkt för nästa säsong och ytterligare en säsong utöver det, men LUGI och Kristianstad är nu överens om att Sofia byter klubb redan från den 1/10 2022 och blir på pappret spelklar direkt. 

Sofia har fortfarande en rehabperiod framför sig vilket innebär att det fortfarande är nästa säsong som vi tänker att hon ska vara med på planen och förstärka oss. Det är dock fullt möjligt att Sofia kommer kunna spela sista delen av säsongen i år även om vi inte kommer stressa fram något.

Med värvningen av Sofia förstärker vi verkligen laget kommande säsong, de flesta i truppen har redan kontrakt även över nästa år så vi både spetsar och breddar truppen med Sofias intåg. Även om vi har utmaningar på kort sikt ser det otroligt bra ut på lite längre sikt”, säger LUGIs sportchef Kenneth Andersson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.