Knapp förlust för LUGI i derbyt

I Skånederbyt mellan LUGI och H65 var det länge hemmalaget som höll i taktpinnen, men till slut stod gästerna som segrare med 22-20 i en jämn och sevärd match inför 1039 åskådare.

Efter drygt 13 minuter tog gästernas coach, Ola Månsson, dagens första timeout. Då hade H65 bara lyckats överlista Isabella Mouratidou två gånger. LUGI ledde då med 4-2. Och det skulle fortsätta att vara målsnålt även resten av halvleken. LUGI var i förarsätet hela tiden utom när bortalaget tillfälligt ledde med 9-8. LUGI fick ändå sista ordet och kunde gå till ledning med 10-9 i paus. 

En anledning till att hemmalaget kunde hålla H65 nere på 9 mål efter 30 minuter var Isabella i målet. Många fina räddningar fick vi se från henne. Även ett lysande försvarsspel var en  nyckel till ledningen. Målbäst i hemmalaget var Emma Navne med sina 3 mål. Isabelle Andersson stod för 4 av H65’s 9 mål i första halvlek. 

Även i inledningen av andra halvlek, så var det LUGI som tog kommandot. Men en olycklig utvisning, där H65 gjorde tre raka mål, visade sig till slut bli ganska avgörande. Efter det, så var det H65 som styrde och kontrollerade händelserna på plan. Gästerna höll en ledning på två-tre mål hela tiden. LUGI hade dock sina chanser att komma närmare, men lyckades inte riktigt att få till det där sista lilla som behövs för att rubba ett lag som H65. Detta trots straffräddningar av både Isabella och Esmeralda. 20-22 slutade matchen till slut och det är nog inget att säga om. Med lite flyt kunde LUGI dock fått med sig en poäng i matchen.

Gästernas Isabelle Andersson hade stor del i sitt lags vinst idag. 5 mål och ett ständigt orosmoment för LUGI-försvaret. 

I hemmalaget gick priset som lagets bästa spelare till Tyra Axnér. Mycket duktig och mogen i sitt spel när hon var på planen. Dessutom 5 mål, lika många som Hanna Flodman. Isabella Mouratidou i målet är redan nämnd. Säker i målet, liksom inhoppande Esmeralda Fetahovic.

Tyra Axnér fick välförtjänt juryns pris idag

LUGI gör en riktigt bra match mot ett så pass bra motstånd. Försvaret var aggressivt och tufft och gjorde det svårt för H65 långa stunder att komma till bra lägen. Även framåt vågade LUGI-spelarna ta för sig och var inte rädda för att gå i luckorna som uppkom. Kan man bibehålla dagens spel, så kan det bli riktigt kul när det drar ihop sig till slutspel om några veckor. Det återstår dock 4 omgångar att spela innan vi är där. 

Härlig stämning var det också på läktaren. De många tillresta H65-supportrarna bland de dryga 1000 åskådarna, gjorde sitt för att heja fram sitt lag till segern. 

Redan på fredag är det dags för LUGI´s nästa match. Då väntar Önnered på bortaplan.

Matchfakta

LUGI HF-H65 20-22 (10-9)

Målskyttar:

LUGI: Tyra Axnér 5, Hanna Flodman 5, Emma Navne 3, Olivia Löfqvist 3, Clara Lerby 3, Julia Olsson

H65: Isabelle Andersson 5, Tilda Winberg 3, Emma Lindqvist 3, Emma Rask 2, Malin Sandberg 2, Sofia Hvenfelt 2, Ida Gullberg 2, Anna Johansson, Kristin Thorleifsdottir, Michaela Fransson

Utvisningar: LUGI 1×2 min H65 4×2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 1039 (Sparbanken Skåne Arena)

Skrivet av Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.