Julia Eriksson går vidare till proffslivet i Turkiet

Niometerspelaren Julia Eriksson lämnar Lugi Handbolls SHE-lag för ett proffskontrakt med turkiska Kastamonu. Övergången sker direkt för att hon ska komma på plats i sin nya klubb innan säsongen fortsätter efter EM-uppehållet.

Julia Eriksson kom till LUGI inför den här säsongen efter ett antal säsongers spel i den danska ligan.

”Vi önskar Julia stort lycka till med ett förnyat proffsäventyr”, kommenterar sportchef Kenneth Andersson. ”Självklart lämnar Julia ett tomrum som vi måste försöka fylla direkt för att försöka hitta rätt alternativ. Det är inte omöjligt att vi tar in en ersättare men samtidigt har vi spelare i truppen som kan ta Julias roller i anfall och försvar. Vi utvärderar de möjligheter som finns och agerar därefter”, fortsätter Kenneth Andersson.

Julia Eriksson har dragits med skadebekymmer under hösten. ”Nu får hon en möjlighet att fokusera på rehab-träning istället för att jobba under dagarna och det kan förhoppningsvis göra att hon kan bli kvitt sina skador och fortsätta spela på den höga nivån som hon är kapabel till. Med rätt utveckling på både rehab och handboll är hon en spelare som kan vara med och konkurrera om en landslagsplats”, avslutar Kenneth Andersson.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.