Jämn kamp som slutade med uddamålsförlust för Farmen

I söndags spelade Farmen Herr lokalderby mot HK Ankaret i Sparbanken Skåne Arena inför mycket publik både från Lugihåll såväl som tillresta Ankaretsupportrar. Det blev som de flesta andra matcher en mycket jämn kamp även om speltempot var tämligen lågt denna gång från bägge lagen. Ankaret gick hem med segern med uddamålet och ställningen 24-25.

Bägge lagen inledde en smula avvaktande och tog tid på sig för att få ihop anfallsspelet. Efter tio minuter spelade var ställningen 4-4. Därefter gjorde Ankaret ett miniryck och gick upp till tre måls ledning med ett rutinerat spel. I de sista tio minuterna i halvleken fick dock Farmen ihop sitt anfallsspel bättre och kunde gå till halvtidsvila med ställningen 10-11. Som de tämligen låga siffrorna visar präglades första halvlek av bra försvarsspel från bägge lagen.

I andra halvlek var matchbilden mycket det samma. En smula tempofattigt, lagen följdes åt och bytte mål med varandra ända fram tills det bara var tre minuter kvar av matchen. Farmen hade spelat ett bra försvarsspel men Ankaret fick lite turligt tag på tre returer som man gjorde enkla mål på och gick upp till ledningen med 23-35. Farmen lyckades dock både reducera till 24-25 samt rädda Ankarets straff som var det sista som hände i matchen. Därmed var det HK Ankaret som knep de två poängen.

Farmen Herr ligger därmed fyra i tabellen medan HK Ankaret gick upp till tredje plats efter helgens omgång. Kommande helg väntar ytterligare en toppmatch. Denna gång borta mot Anderstorp SK som ligger tvåa i tabellen.

Nästa hemmamatch spelas mot IFK Karlskrona söndagen den 5/1 kl 12.00 i Sparbanken Skåne Arena. Välkomna då!

HK Farmen – HK Ankaret   24-25   (11-12)

Hugo Forsberg5, Adrian Hesslekrans 5, Linus Eriksson-Lilja 4, Rasmus Nilsson 3, Jakob Söderberg 2, Olof Lundahl-Olsson 2, Axel Friberg 1, Albin Carlsson 1, Axel Andersson 1.