Inför: VästeråsIrsta – LUGI

Med en stark hemmaseger i ryggen beger sig LUGI till Västerås för att kämpa om två nya poäng. Här är tre punkter inför bortamötet med VästeråsIrsta.

Avkast: Lördag, 16.00.
Arena: Västerås Arena.
TV: Sänds på C More.

LUGI hakar på i toppen
De vinröda tog en skön revansch på Kristianstad HK förra helgen och vann med 32–27. Med sju mål vardera blev Emma Navne och Olivia Löfqvist två stora matchhjältar och den viktiga segern gör att LUGI skaffat sig ett bra utgångsläge till att säkra en slutspelsplats. De två poängen mot Kristianstad gör också att de vinröda hakar på i toppen – efter fyra matcher är man ligafemma på fyra poäng. Att komma ikapp Sävehof och Skuru är högst osannolikt, men LUGI ligger bara tre poäng bakom både Önnered och Skövde inför helgens omgång.

Navne utsedd månadens spelare
LUGI:s spelmotor har gjort succé sedan hon kom till klubben och har öppnat den här säsongen starkt. Emma Navne har varit en av ligans bästa spelare hittills och de senaste insatserna gjorde att mittnian utsågs till månadens spelare i oktober i SHE. Detta efter att ha gjort sex mål och fem assist mot Skuru, samt sju mål och åtta assist mot Kristianstad. Navne är enormt viktigt för LUGI:s offensiv och efter fyra omgångar står danskan på 23 mål och 15 assist, och i SHE är det bara Alexandra Bjärrenholt (Skuru) och Evelina Källhage (Önnered) som har högre MEP-poäng.

Tre raka förluster för VästeråsIrsta
Nu väntar ett bortamöte med VästeråsIrsta som haft en tuff inledning. Laget tog en poäng i premiären mot Önnered, men efter det har man förlorat tre matcher i rad. Men det ska också sägas att VästeråsIrsta ställts mot tuffaste möjliga motstånd i form av Sävehof, Skuru och Skara.

I lördagens möte ställs LUGI mot ett par bekanta ansikten. För första gången ska Hannah Flodman och Isabella Mouratidou möta sin gamla klubb. Duon lämnade LUGI inför säsongen och för Flodman innebar det en återkomst till klubben där hon slog igenom – säsongen 2016/17 gjorde högernian 117 mål för VästeråsIrsta.

Den främsta spelaren att hålla koll på i VästeråsIrsta är Ulrika Olsson. Efter fyra framgångsrika säsonger med Skuru bröt hon kontraktet efter bråk med klubbledningen och skrev på för VästeråsIrsta i somras. Där har 30-åringen fått en fin start med 26 mål och 19 assist på de fyra första omgångarna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.