Inför: Sävehof – LUGI

LUGI siktar på att ta en ny bortaskalp när man gästar Sävehof i Partille Arena. Här är tre punkter inför den tredje kvartsfinalen mot de regerande mästarna.

Avkast: Söndag, 15.30.
Arena: Partille Arena.
TV: Sänds på C More.

Kvitterat i kvartsfinalerna
LUGI gjorde sin bästa match för säsongen när man slog Sävehof på bortaplan i den första kvartsfinalen med 25–24. En högst oväntad skräll med tanke på Sävehofs status i svensk handboll och de tidigare resultaten mot seriesegrarna. Förra helgen studsade dock Sävehof tillbaka och kvitterade i kvartsfinalserien när man slog LUGI med 28–24 i Sparbanken Skåne Arena. De vinröda låg under med tre mål i halvtid och lyckades inte få hål på storspelande Bertram Obling i motståndarlaget.

Formstarka spelare i LUGI
Nu väntar den tredje kvartsfinalen där båda lagen har chansen att ta kommandot och ge sig själva de bästa möjligheterna att gå vidare till semifinal. LUGI reser till Partille med förhoppningen att få till en lika bra insats som i det senaste bortamötet. De vinröda har också flera formstarka spelare som kan ställa till det för Sävehof. Fredrik Olsson fortsätter att ösa in poäng och i den senaste kvartsfinalen svarade Isak Persson för åtta mål. Dessutom har man Victor Hedberg i målet som utsågs till månadens spelare i mars.

Snöpligt uttåg i Europaspelet
Sävehof kommer nyligen från ett tungt nederlag i European League där man åkte ut med minsta möjliga marginal. De gulsvarta vann returmatchen mot Kadetten Schaffhausen i Partille Arena med 34–28, men det räckte inför för avancemang då schweizarna tog sig vidare från dubbelmötet tack vare fler bortamål.   

Nu kan Sävehof istället koncentrera sig fullt ut på att försvara SM-guldet och spelarna som imponerat mest i slutspelet hittills är Elias Skipagøtu och Bertram Obling. Mittnian Skipagøtu har gjort elva mål och tio assist på de två första kvartsfinalerna medan Bertram Obling ligger på högst räddningsprocent (42) i slutspelet hittills. Att dessa två herrar har en mindre lyckad dag på jobbet skulle öka LUGI:s chanser att ta en ny skalp i Partille Arena.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.