Inför: Sävehof – LUGI

En av säsongens svåraste bortamatcher väntar när LUGI ställs mot de regerande mästarna. Här är tre punkter inför mötet med Sävehof i Partille Arena.

Avkast: Onsdag, 18.00.
Arena: Partille Arena,
TV: Sänds på C More.

Tillbaka efter landslagsuppehåll
Efter den starka segern mot Malmö där LUGI vann med uddamålet har landslaget spelat två matcher mot Polen med flera vinröda inslag. Lucas Pellas, som lämnade för Montpellier inför säsongen 2020, var som vanligt med i truppen och svarade för tolv mål i dubbelmötet. Men den gladaste nyheten var att två unga LUGI-produkter fick göra landslagsdebut. Karl Wallinius (också i Montpellier) och Isak Persson fick dra på sig den blågula tröjan för första gången – däremot fick Persson inte någon speltid när Sverige besegrade Polen i båda matcherna.

Bortamatch mot regerande mästarna
Nu är spelarna tillbaka i klubblagen och för LUGI:s del väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher när man gästar Sävehof i Partille Arena. De gulsvarta har tagit tillbaka tronen som Sveriges bästa lag och i våras vann herrlaget sitt sjunde SM-guld när man besegrade Skövde i final.

Nu har Sävehof svarat för en bra säsongsinledning och efter nio omgångar är laget tvåa i tabellen på 13 poäng. I den senaste matchen blev det förlust i seriefinalen mot Ystads IF med 30–26, trots att man ledde med tre bollar i halvtid. Detta gjorde att Sävehof tappade sin ligaledning inför landslagsuppehållet.

Flera stjärnor i laget
Sävehof har precis som LUGI varit framgångsrika på att exportera unga spelare till europeisk topphandboll under de senaste åren har klubben skeppat iväg William Bogojevic, Jonathan Edvardsson och Oskar Sunnefeldt utomlands. Partillelaget har dock fortfarande en stark trupp med flera stjärnor som Elias A Skipagøtu, Sebastian Karlsson, Olle Ek, Gzim Salihi och Felix Möller som gjorde landslagsdebut senast.

Allra bäst har Elias A Skipagøtu varit. 21-åringen från Färöarna är en av seriens mest lovande talanger och nyligen blev han utsedd till månadens spelare i Handbollsligan. Efter nio matcher står mittnian på 47 mål och 28 assist, så det är definitivt en spelare som LUGI får se upp med i bortamötet.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.