Inför: Önnered–LUGI

LUGI forsätter att jaga en slutspelsplats och ställs ikväll mot Önnered som kämpar för att undvika kvalplatserna. Här är tre punkter inför bortamötet i Göteborg.

Avkast: Fredag, 18.00.
Arena: ÖHK-hallen.
TV: Sänds på C More.

Fredrik Olsson utsedd till månadens spelare
Det blev dubbelt LUGI när månadens spelare i Handbollsligan och SHE skulle utses för februari. På damsidan tog Emma Navne hem utmärkelsen för andra gången den här säsongen och på herrsidan belönades Fredrik Olsson efter sina imponerande prestationer i vinrött. 26-åringen har vuxit fram till en av seriens bästa vänsternior och gör sin bästa säsong sedan han kom till LUGI inför säsongen 2019/20. Under februari stod Olsson för hela 27 mål och 14 assist, och totalt har han gjort 114 mål i grundspelet – vilket gör honom till sjua i Handbollsligans skytteliga.

Kamp om slutspelsplatserna
Efter fem raka poängtapp tog LUGI en högst nödvändig seger när man slog Aranäs i helgen med 32–24. De vinröda gjorde ett stort ryck i andra halvlek och såg därmed till att chanserna att nå slutspel är intakta. Inför den här omgången ligger LUGI på nionde plats – tre poäng bakom Eskilstuna Guif som är närmaste konkurrent. Men det ska också nämnas att LUGI har två matcher mindre spelade än Eskilstuna Guif som åkte på storstryk mot Alingsås HK tidigare i veckan med 42–28. Fem matcher återstår av grundserien och slutspelsjakten forsätter ikväll mot Önnered.

Önnered siktar på att undvika kval
Önnered är avsågade från kampen om slutspelsplatserna efter att ha gjort en svag säsong hittills. Göteborgarna ligger näst sist i tabellen och ser ut att få rikta in sig på kvalspel, men en seger ikväll skulle göra att Önnered kliver upp två placeringar och får vittring på säker mark. I den senaste omgången förlorade Önnered mot Eskilstuna Guif på bortaplan med 33–31 och inför kvällens match har laget fyra förluster i rad. Men det gröna Göteborgslaget har också haft ett tufft spelschema under de senaste veckorna och mött tuffa lag som Sävehof, IFK Kristianstad och HK Malmö.

Önnered har dessutom förlorat flera matcher den här säsongen med uddamålet, så det är verkligen ingen enkel uppgift som väntar i ÖHK-hallen på fredag kväll.

Två spelare att hålla extra koll på i Önnered är Markus Thorbjörn och David Sandberg som gjort starka säsonger trots lagets motgång. Högersexan Thorbjörn ligger delad femma i skytteligan på 121 mål och Sandberg är det främsta hotet på nio meter med 91 mål och 57 assist hittills.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.