Inför: IFK Ystad–LUGI

LUGI är klart för slutspel och har chansen att klättra i tabellen när man ställs mot IFK Ystad som kämpar för att undvika kvalspel. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: 19.00
Arena: Ystad Arena
TV: Sänds på C More
LUGI klart för slutspel
De vinröda ledde i halvtid mot OV Helsingborg, men tappade i andra halvlek och förlorade till slut med 27–30. I LUGI blev Fredrik Olsson bäste målskytt på åtta mål, tätt följd av Casper Käll som gjorde sju. Trots förlusten i Sparbanken Skåne Arena stod det klart att LUGI säkrade en slutspelsplats för 14:e säsongen i rad.
LUGI har tre matcher kvar av grundserien och inför tisdagens bortamöte med IFK Ystad vill man hitta tillbaka till vinnarspåret. En seger skulle innebära att man tar sig upp på femte plats, dock med två matcher mer spelade än IFK Skövde.
Wallinius och Übelacker fortsatt borta
I början av året stod det klart att LUGI:s egenfostrade storskytt Karl Wallinius flyttar till franska topplaget HB Montpellier nästa säsong. Vänsternian har ännu inte spelat under 2021 på grund av skada, men räknas vara tillbaka på planen snart. Däremot är han inte med borta mot IFK Ystad och detsamma gäller Theo Übelacker som åkt på en hjärnskakning. Högernian är en av flera unga spelare som tagit för sig under säsongen, men 20-åringen har inte spelat sedan bortaförlusten mot Eskilstuna Guif i början av februari.
Motståndarna kämpar för att undvika kval
Det är jämnt i bottenskiktet av Handbollsligan – de sex lägst placerade lagen befinner sig inom tre poäng. IFK Ystad ligger just nu på elfteplats som innebär att man får kvala. Men ”Di röe” har chansen att klättra i tabellen och undvika kvalspelet, något som de har lyckats med sedan de tog klivet upp i högstaligan 2018/19. IFK Ystad ligger nämligen på samma poäng som ligatian Önnered, fast med sämre målskillnad. Lagets bästa målskytt efter 24 omgångar är danske högernian Jonathan Mollerup som gjort 93 mål och 64 assist.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.