Inför: IFK Ystad – LUGI

Viktiga poäng står på spel när LUGI gästar IFK Ystad. Här är tre punkter inför kvällens bortamatch.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Ystad Arena.
TV: Sänds på C More.

Stark hemmaseger mot IFK Kristianstad
LUGI fick till en fullträff i den senaste matchen när man besegrade serieledarna, IFK Kristianstad, i Sparbanken Skåne Arena. De vinröda ledde med uddamålet i halvtid och lyckades sedan hålla ut i andra halvlek och vinna med 30–27. Isak Persson (7 mål), Fredrik Olsson (6) och Casper Käll (5) blev de bästa målskyttarna i LUGI och det bidrog till att laget klättrade upp till tolfte plats.

Nyckelmatch i bottenstriden
Nu står det viktiga poäng på spel när LUGI gästar IFK Ystad. Motståndarna ligger en tabellplacering ovanför och har två poängs försprång inför kvällens match. Därför skulle en seger innebära att vinrött närmar sig säker mark medan en förlust gör att tabellklättringen tar längre tid. Men LUGI har börjat komma igång och har bara en förlust på de fem senaste matcherna med ATG Svenska cupen inräknat. De vinröda har vunnit två raka hemmamatcher i ligan mot HK Malmö och IFK Kristianstad och ikväll hoppas man att bortanollan spräcks mot IFK Ystad.

Tysk mittnia har imponerat
IFK Ystad kommer närmast från en derbyförlust mot YIF där man inte var i närheten av att kunna stå upp mot lokalkonkurrenterna. Man låg under med 18–10 i halvtid och förlorade till slut med 35–27, vilket innebär att IFK Ystad ligger på elfte plats inför kvällens drabbning.

Sedan man tog klivet upp i Handbollsligan har IFK Ystad etablerat sig och i fjol undvek man kvalspel. Tränare för laget är Sebastian Seifert som har ett förflutet i klubben som spelare, men han var också utlandsproffs i Danmark och Tyskland som aktiv. Inför säsongen blev hans lag försvagat när skyttekungen Jonathan Mollerup och Emil Hansson flyttade till danska ligan.

En spelare som man dock ska hålla koll på är det tyske nyförvärvet Felix Spross som imponerat. Mittnian har stått för 47 mål och 20 assist på de elva första matcherna och är en viktig byggsten i IFK Ystads offensiv.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.