Inför: IFK Skövde – LUGI

LUGI vann det första mötet med 28–21 och lämnade kvalplatserna. Ikväll väntar ett nytt möte med IFK Skövde där de vinröda siktar på en bortaskräll. Här är tre punkter inför matchen.

Avkast: Måndag, 19.00.
Arena: Arena Skövde.
TV: Sänds på C More.

Seger för LUGI i första ronden
Serien har vänt och för flera lag innebär det dubbelmöten på kort tid. För LUGI:s del väntar ett returmöte med IFK Skövde efter den övertygande segern i torsdags. Matchen i Sparbanken Skåne Arena var väldigt jämn, men med tio minuter kvar ryckte LUGI ifrån och vann med 28–21. Försvarsinsatsen var den bästa för säsongen enligt Marc Uhd och segern gjorde att LUGI lämnade kvalplatserna. Laget har nu tagit tre raka segrar i Handbollsligan och ligger på tionde plats inför kvällens bortamatch.

Bröt Skövdes segersvit
LUGI har byggt upp en fin trend och bröt samtidigt Skövdes imponerande segersvit senast. Västgötarna hade vunnit åtta ligamatcher i rad och hade chans på serieledning, men kunde inte luckra upp de vinrödas försvar i Lund. Nu jagar IFK Skövde revansch och på hemmaplan är man erkänt starka. Skövde har vunnit fem av sex hemmamatcher den här säsongen och utmanar om topplatserna. Efter förlusten mot LUGI ligger man på fjärde plats i tabellen – tre poäng bakom Sävehof.

Precis som inför senaste matchen gäller det att hålla koll på Jack Thurin i Skövdes offensiv. Högernian har kommit tillbaka starkt efter skadan och gjorde fyra mål senast i Sparbanken Skåne Arena. På fyra matcher har den landslagsmeriterade 22-åringen gjort 29 mål.

Fredrik Olsson fortsätter att briljera
Fredrik Olsson har tagit en större roll i LUGI under det senaste året och vuxit ut till en mycket viktig spelare för Marc Uhd. I fjol gjorde vänsternian 62 mål på 28 seriematcher – en siffra han redan överträffat. På 13 matcher har Fredrik Olsson gjort 67 mål och han finns dessutom med i ligatoppen när det kommer till MEP-poäng. I Handbollsligan är det bara Martin Dolk, Mathias Pedersen, Daniel Blomgren och Kassem Awad som har samlat in fler MEP-poäng än LUGI:s interna skyttekung.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.