Inför avgörandet i Partille Arena

Ikväll avgörs det vilket lag som går vidare till semifinal. Här är tre punkter inför den femte kvartsfinalen mellan LUGI och Sävehof i Partille Arena.

Avkast: Fredag, 19.00.
Arena: Partille Arena.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

Kvitterat i kvartsfinalerna
LUGI har imponerat i kvartsfinalerna och har tagit Sävehof till en femte och avgörande match. Detta efter att ha besegrat de regerande mästarna i tisdags med 30–26. De vinröda låg under med två bollar i halvtid, men stod för en stark insats i andra halvlek när man vände och vann hemma i Sparbanken Skåne Arena. Den största segerorganisatören var, som så många gånger den här säsongen, Fredrik Olsson som gjorde tio mål.

Avgörande match i Partille Arena
Nu blir det alltså en avgörande match om vilket lag som går vidare till semifinal. Vid seger ikväll skulle LUGI upprepa fjolårets prestation när man besegrade Ystads IF med 3–1 i matcher och tog sig till semifinal. Där tog det stopp mot just Sävehof som gick hela vägen och tog SM-guld.

Att LUGI stått för en stark insats i slutspelet råder det ingen tvekan om. Sävehof har nämligen inte förlorat två matcher i en slutspelsserie sedan våren 2019. Då förlorade de gulsvarta två finalmatcher mot Alingsås HK innan man lyckades knipa guldet till slut. Året därpå spelades inget slutspel, men i fjol gick Sävehof obesegrade igenom hela slutspelet. Det var också då man slog LUGI med 3–0 i matcher innan man nollade IFK Skövde i finalerna.

Olsson vs Skipagøtu
Vilken stjärna tar sitt lag till semifinal? Mycket har handlat om Fredrik Olsson och Elias Skipagøtu när LUGI och Sävehof drabbat samman i kvartsfinalerna. Båda spelarna leder offensiven i respektive lag med stor framgång. Fredrik Olsson är den näst bäste målskytten i hela slutspelet – vänsternian har gjort 28 mål på fyra matcher och spelade en stor roll i den senaste matchen när LUGI vann med 30–26. Sävehofs mittnia, Elias Skipagøtu, är å andra sidan slutspelets poängkung just nu. Storstjärnan från Färöarna har svarat för 24 mål och leder assistligan med 26 målgivande passningar. För det laget som lyckas få stopp på Fredrik Olsson eller Elias Skipagøtu är mycket vunnet.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.