Hugo Forsberg inför kvällens möte i Handbollsligan mot HK Malmö

Hugo Forsberg gjorde fyra mål när LUGI förlorade mot Malmö senast. Nu väntar en ny utmaning mot serieledarna – denna gången på hemmaplan där LUGI jagar revansch.  
– Vi måste vara beredda på att ta kampen och sätta chanserna, säger 20-åringen. 
LUGI åkte de två milen ner till Malmö i lördags och stod för en stark insats i Baltiska hallen även om det blev förlust med 24–26.
– Jag tycker att vi gjorde en grym insats bakåt, och Simon Sejr fick göra många bra räddningar i målet. Framåt var det helt okej även om det blev lite stillastående ibland. Sedan tappade vi på att vi gjorde några tekniska fel som gjorde att Malmö kunde kontra på oss, säger Hugo Forsberg.
Forsberg fick chansen på vänsterkanten mot Malmö och stod för fyra mål – hans bästa facit den här säsongen.
– Det var kul att gå göra några mål. Jag är ju egentligen mittnia så det känns lite speciellt att spela på kanten, men jag tycker att jag gör det helt okej. Jag spelade mest på kanten förra året, och nu var både Axel Andersson och Viktor Hallén borta mot Malmö. Jag gillar att kontra och jobba bakåt.
Hugo Forsberg kom till klubben 2015 från H43 Lund och gör nu sin tredje säsong i a-laget. Under hösten har 20-åringen gjort 19 mål på 15 matcher.
Hur ser du på din utveckling under det senaste året?
– Den har varit sådär, men jag försöker ta varje chans jag får. Ibland går det bra och ibland lite mindre bra, men jag gör alltid mitt bästa och hoppas att chansen kommer snart, säger han och fortsätter:
– Jag tror att jag måste utveckla mitt spel och tajmingen med de andra killarna i laget. Att välja rätt spelval, till exempel att släppa bollen vid rätt tillfälle.
Nu laddar Forsberg och laget inför nästa möte med HK Malmö som spelas redan på måndag klockan 19.00 i Sparbanken Skåne Arena.
– Det kommer att bli en tuff match. Vi ska jobba med att minska på de tekniska felen och få stopp på Malmö bakåt. Sedan hoppas vi kunna ha mer flow framåt. Vi har inte mött så många lag som spelar 5–1-försvar tidigare, så vi har tränat på det nu mellan matcherna för att det ska sitta bättre.
I och med att det första mötet med Malmö blev inställt väntar matcher både på måndag och onsdag. Med helgens match inräknad innebär det tre matcher på fem dagar.
– Det är såklart tufft, men vi är fysiskt beredda på det. Vi har tränat på bra och kan ta det lite lugnare mellan matcherna med mer fokus på de taktiska bitarna. Så det tajta matchandet ska nog inte vara några problem.
Vad kan ni spetsa till från den senaste matchen för att slå Malmö på hemmaplan?
– Det kommer att handla mycket om det fysiska. Att vi är beredda på att ta den kampen och att sätta målchanserna. Vi hade många frilägen senast som vi kunde ha förvaltat bättre.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.