Herrarna upp på slutspelsplats

LUGI:s herrar tog under torsdagskvällen sin andra raka hemmaseger. Med Isak Persson tillbaka på plan slog de tabellsexan Alingsås HK med 28–26. Vinsten innebär att LUGI går upp på åttondeplats i tabellen.

Det var ingen fläckfri prestation som LUGI svarade för hemma mot Alingsås HK under torsdagskvällen. Men de vinröda gjorde vad som krävdes för att få tabellsexan på fall.

Med Isak Persson tillbaka i gruppen visade de upp ett formidabelt försvarsspel i första halvlek. Inte konstigt att huvudtränare Marc Uhd var nöjd efter slutsignal:

– Det är en skitbra första halvlek från oss. Speciellt defensivt. Victor Hedberg var go i mål och vi vann många dueller. Vi fick skotten där vi ville ha dem, menade Uhd.

En av kvällens riktigt stora glädjeämnen var Isak Persson. Högerkanten var tillbaka från sin båtbensskada och visade verkligen vilken skarp straffskytt han är. Perssons injektion kan vara precis det LUGI behöver när de nu ska försvara sin slutspelsplats.

– Han tog jättestort ansvar idag. Det är en landslagsspelare och blivande utlandsproffs som vi fått tillbaka i spel, kommenterade Uhd.

På nio meter fick Casper Käll, Hugo Forsberg och Fredrik Olsson gästernas försvar i gungning – flera gånger om. Även om anfallsspelet gick lite i stå i inledningen av andra halvlek hittade de snabbt tillbaka till de rätta takterna.

– Vi tappade lite energi i starten av andra men studsade tillbaka bra, fortsatte Uhd som nu kan pusta ut ordentligt. Med kvällens tvåpoängare har de säkrat nytt kontrakt i Handbollsligan.

– Det har varit ett spöke för mig hela säsongen. Men nu vill vi såklart ha ännu mer. Kan vi spela såhär på söndag då vi möter Hallby tror jag på en god match. Vi är helt plötsligt nära ett slutspel.

Kvällens bästa målskyttar blev Fredrik Olsson och Isak Persson med åtta mål var.

LUGI – Alingsås HK 28–26 (14–10)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 8, Isak Persson 8, Axel Andersson 4, Casper Käll 4, Hugo Forsberg 3, Assar Kammenhed.

Målskyttar, AHK: Mathias Pedersen 8, Daniel Blomgren 4, Jesper Filén 4, Niclas Barud 3, Joshua Mesias Wästerlund 3, Mathias Møller, Samuel Lindberg, Jonathan Sandberg, Rickard Frisk.

Målvakter, LUGI: Victor Hedberg 10/29=34%, Anders Lynge Hansen 1/7=14%.

Målvakter, AHK: Rickard Frisk 1/20=5% + 0/2 7m, Norton Birath Jonson 2/6=33% + 0/4 7m.

Utvisningar, LUGI: 2×2 min + ett rött kort.

Utvisningar,AHK: 5×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Jonas Åström.

Arkivfoto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.