Hanna Popaja in i målvaktsteamet

Seriepremiären slutade med seger för L.UGI:s damlag. En av många nya spelare som fick göra sin debut i högsta serien var Hanna Popaja. Hanna kommer från HK Malmö.

Hannas moderklubb är egentligen Dalhems IF men den klubben har lagts ner och gått upp i HK Malmö. Hanna började som utespelare men fick rycka in i målet när ordinarie målvakt var sjuk. Och det gick så bra att hon stannat kvar mellan stolparna.

Hanna är 17år och går i gymnasiet. Valet på gymnasium blev Polhem i Lund. Och det är inte långt mellan Polhem och LUGI så lite på den vägen är det.

–       Eftersom jag går på handbollsgymnasiet så lär man känna andra handbollsspelare. Och sedan vet jag att det är en väldigt bra träning på Polhem och i LUGI.

Hanna var med i Sveriges silverlag i EM och blev tillsammans med Tyra Axnér invald i All Atar Team i hela EM. Fantastiskt att två tjejer från LUGI var med och att de lyckades så bra.

–        Jag kände faktiskt bara Tyra innan och var lite nervös hur man skulle komma in i laget. Än så länge har det funkat bra.

V ad är det då som gör att man ställer sig frivilligt i ett handbollsmål?

–        Lite svårt att förklara. Men jag får en kick av det, en blandning av aggressivitet och explosivitet.

Men risken för skador?

–        Hittills har det gått bra för mig, man kan inte ha den tanken när man står där att det är risk att jag skadas. Då tror jag inte man blir en bra målvakt.

Hanna är medveten att konkurrensen med Esmeralda och Isabella blir tuff men att det kommer vara utvecklande också att träna med två så duktiga målvakter.

Vi hälsar Hanna välkommen och hoppas på ett utvecklande år.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.