Handbollsäsongen är över – det blir inget slutspel!


EN UNDERBAR SÄSONG ÄR ÖVER – ETT OVERKLIGT SLUT TILL TROTS!

Handbollsäsongen 2019/2020 har officiellt avslutats till följd av Covid-19-utbrottet som sprider sig i Sverige och resten av världen. Efter att fjärdeplacerade LUGI Dam spelade sin sista hemmamatch inför tomma läktare i fredags och LUGI Herr säkrade slutspelsplats borta mot GUIF så har Svenska handbollförbundet under måndagskvällen beslutat att sista omgången i Handbollsligan inte kommer inte att spelas och att SM-slutspelet både på dam- och herrsidan ställs in.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det på många sätt varit en underbar säsong trots att den nu slutar på ett underligt sätt! Båda lagen har spelat väldigt underhållande handboll och lyckats få med Clara Lerby, Hanna Flodman och Lucas Pellas bland skytteligans top 10. Vi har sett många av våra unga spelare ta för sig och utmana de mer rutinerade lagen och skapat riktiga handbollsfester under året.

Som ett kvitto på vår ambition att utveckla talangfulla unga spelare kom Lucas Pellas uttagning till Herrlandslaget och vinterns EM på hemmaplan och snart gör Clara Lerby honom sällskap i sin landslagsdebut i EM-kvalet mot Portugal. Att Tyra Axnér, Hanna Popaja, Isak Persson, Casper Käll, Theo Übelacker och Kalle Wallinius alla gjort insatser i U-landslagen är väldigt inspirerande, en fantastisk utveckling och bådar gott inför den kommande säsongen!

Visst är det tråkigt att Tomas inte får leda Herrlaget i ett sista slutspel innan han lämnar för sin nya utmaning som Förbundskapten för Damlandslaget, men bara minns någon av de många fantastiska matcher vi upplevt tillsammans och tänk att slutspelet skulle blivit precis så. Lycka till Tomas, vi ses snart!

Men nu är det viktigast att vi tar hand om varandra, det är vi tillsammans – spelare och supportrar som skapar de fantastiska handbollsögonblicken och nu när vi inte kan samlas i Arenan är det rätt att släppa bollen för säsongen.

Klisterburken är stängd och nu går vi och tvättar händerna i minst 20 sekunder!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.