Förlust i andra seriematchen.

Det var med stor spänning som många LUGI-supporters väntade på damernas match nr 2 i serien. Det blev ju förlust i första matchen mot Kristianstad. Kristianstad fortsatte sitt segertåg igår mot Skara därför var frågan hur bra var Kristianstad och vad klarar LUGI av. Dagens motståndare var nykomlingen Aranäs med Rustan Lundbäck som tränare. Och Rustan hade en klar taktik. Med bl a utgrupperat försvarsspel så klarade Aranäs av LUGI med siffrorna 29-24.

Efter en svag inledning med 4-0 till Aranäs fick LUGI sitt första mål efter 11 minuter genom Cornelia Dahlström. Lagen följdes mer eller mindre åt i första halvlek till 15-11 i paus. LUGI hade då haft tre utvisningar och Aranäs 4 straffkast varav 2 hamnade i målprotokollet. Men LUGI hade stora problem med det utgrupperade försvarsspelet från Aranäs.

Det blev lite av samma konfekt i andra halvlek, i början tog Aranäs några mål och det tog lite tid för LUGI att komma igång. Men LUGI arbetade sig närmare i målprotokollet och var endast 2 mål ifrån Aranäs vid 26-24. LUGI-spelarna blev lite för ivriga vid denna möjlighet och det blev för många tekniska fel som Aranäs tog vara på. Till slut stod det 29-24.

Lite fakta: LUGI hade 4 utvisningar medan Aranäs hade 1, Aranäs hade 6 straffkast medan LUGI hade ett. LUGI hade 10 målskyttar.

Matchens lirare för LUGI blev Victoria Solli Berg efter en fantastisk första halvlek. Men även Anna Danielsson som stod i andra halvlek skötte sig bra. Aranäs målvakt Maja Wahlgren fick också välförtjänt utmärkelsen i hemmalaget.

Målskyttar LUGI: Filippa Nyman 5, Cornelia Dahlström 5, Sofia Delac 3, Elise Lönnegren 3, Ofelia Shoai Hallberg 2, Lovisa Liljenberg 2, Alva Hopstadius 1, Kajsa Lindeberg 1, Agnes Lundin 1, Malva Carlsson 1

Domare: Mikael Svensson och Niclas Persson