Förlust för tappert kämpande LUGI!

Det har varit medvind för LUGI i Handbollsligan, tre vinster efter 6 spelade matcher. Ikväll var det dags att möta svenska mästarna IFK Kristianstad. ”Vi trodde på det och gick all in för att fortsätta den positiva trenden” sade Axel Andersson efter matchen. Men trots ett bra spel så räckte inte LUGI utan det blev bortavinst med 28-33.

Den första kvarten så höll LUGI jämna steg med Kristianstad och det stod 5-5 efter 15 minuter. Kristianstad satte då in sin förstauppställning medan LUGI hade en del tekniska fel och plötsligt stod det 5-8. Efter 26 min var siffrorna 8-14 på resultattavlan. LUGI tog tillbaka lite av 6-målsunderläget och i paus var siffrorna 12-16. Det var mycket bra försvarsspel och när man inte tappade bollen så var anfallet också bra med bra bollsläpp. ”Det var en bra början men sedan fick de lite enkla mål i mitten, sedan kändes det som vi jagade hela tiden” menade Axel Andersson. André Tuzov började storartat men sedan fick han lite extra bevakning på sig. Axel Månsson hade sin vanliga show med antingen framspelning eller avslut. Victor Hedberg började bra i målet.

Matchen fortsatte med samma målskillnad hela andra halvlek. 3 mål var det närmaste LUGI var. Ungdomarna tog för sig med Anton Sandström, Axel Janhall och Axel Månsson i spetsen. Och nu var även linjespelarna med på noterna där Adrian Hesslekrans fick till 4 mål. Marcus Olsson i Kristianstad hade framgång med sina vanliga avslut då han hängde en ”halv minut” i luften. Även Andreas Cederholm hade hög procent på sina avslut. Till slut var resultatet 28-33 och då hade Axel Månsson gjort 7 (2) mål och André Tuzov 6.

”Vi hade mycket bra bollsläpp och mer tålamod än vanligt och det ska vi ta med oss” avslutade Axel Andersson med.

Fakta: Vars två utvisningar, LUGI hade 9 målskyttar och Kristianstad 12, LUGI har 1 spelare som är född på 1900-talet medan Kristianstad har 11 st.

Matchens lirare i Kristianstad blev Andreas Cederholm och André Tuzov i LUGI.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 7, André Tuzov 6, Adrian Hesslekrans 4, Axel Janhall 3, Anton Sandström 2, Axel Andersson 2, Måns Simonsson 2, Assar Kammenhed 1, Mads Kragh Thomsen 1

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm

Publik: 1173

Nästa match för LUGI:s herrlag är mot Sävehof borta den 29 okt. Nästa hemmamatch är mot HF Karlskrona den 13 nov.