Förlust för LUGI i Blekinge

Seriespelet är nu på slutgång. Det återstår 3 matcher för LUGI. Ikväll är det bortamatch mot Karlskrona. Karlskrona vann matchen i Lund med 10 mål. Och det blev inte bättre på bortaplan. Efter en jämn första halvlek klappade LUGI totalt igenom i den andra halvleken och matchen slutade 34-23 till Karlskrona.

LUGI började lite nervöst med några missade avslut. Efter underläge med två-tre mål så tog LUGI tag i det och efter 8 minuter var man ikapp Lagen växlade ledning sedan under resten av första halvlek och när det blev paus var ställningen lika 14-14. Både Axel Andersson och Assar Kammenhed hade då gjort vars tre mål. Assar Kammenhed menade i pausen att LUGI kunde göra lite mer enkla mål och vara jämna i försvarsspelet. LUGI hade 8 tekniska fel i första halvlek vilket är i högsta laget. Karlskrona hade tre utvisningar medan LUGI klarade sig med en.

Om den första halvleken var jämn så var den andra halvleken allt annat än jämn. Karlskrona steppade upp försvarsspelet och LUGI kom ingenstans i anfallet. Och de tekniska felen fortsatte. Det blev 19 till slut att jämföras med hemmalagets 7. Går ej att vinna med så många tekniska fel!  Det är svårt att nämna någon spelare i LUGI men i Karlskrona så ska 11-målsskytten Hampus Dahlgren ha beröm liksom målvakten Phil Döhler. Det blev 20-9 i andra halvlek till Karlskrona.

Målskyttar LUGI: Assar Kammenhed 5, Axel Månsson 4, Axel Andersson 4, Adam Wennerholm 3, André Tuzov 2, Adrian Hesslekrans 2, Anton Sandström 1, Mads Kragh Thomsen 1, Måns Simonsson 1

Utvisningar: Båda lagen 5 utvisningar

Domare: Emil Blanck och Martin Strand

Publik: 1255

Nästa match är hemmamatch mot Alingsås måndag 25 mars kl 19:00. Då behöver LUGI allt stöd i den sista seriematchen hemma.