Förlust borta mot Skövde

Efter den starka insatsen förra helgen, med segern mot H65, så fick dessvärre inte LUGI det alls att stämma i dagens match borta mot Skövde. Hemmalaget vann till slut med klara 32-26 och LUGI missade tyvärr chansen att, i alla fall just nu, haka på topplagen i SHE.

Matchen inleddes med en hel del tekniska fel från båda lagen och lagen följdes åt i början. LUGI-coachen, Kenneth Andersson, verkade dock inte helt nöjd, utan tog en tidig timeout. Lite bättre såg det ut efter det, men fortfarande slarvades det en hel del och för det mesta var det hemmalaget som var i ledningen. LUGI fick jaga mestadels och låg under med 13-15 när pausvisslan ljöd. Som vanligt var det Emma Navne som styrde spelet hos gästerna från Lund. Hon stod också för 7 av lagets mål i första halvlek.

Andra halvlek vill nog LUGI glömma så fort som möjligt. Det var inte mycket som stämde för lundensarna. Efter 38 minuter, så hade hemmalaget ryckt år sig en ledning med 21-15. Och trots att gästerna försökte och försökte, så ville det sig inte alls framåt denna dag. De tekniska felen fortsatte och det blev till slut hela 21 st i matchen och det är såklart alldeles för många. När sedan varken försvar eller målvakter har sina absolut bästa dagar, så är det svårt att vinna matcher.

Skövde var inte sena att utnyttja LUGI’s misstag, utan tog väl tillvara på sina chanser och vann till slut helt rättvist med 32-26. Elma Örtemark och Venera Surjan var de mest lysande stjärnorna hos hemmalaget. Ett hemmalag, som tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.

LUGI, då? Jo, Emma Navnes första halvlek är klart godkänd. Tyvärr försvann hon nästan helt i andra. Ändå 8 mål från Emma idag, bäst hos bortalaget. Glädjande var också Cecilie Bjerres skytte, som börjar komma igång ordentligt, 6 strutar från hennes bössa noterades idag. Men, som sagt, inte någon insats att minnas från de vinröda (vita idag) mot Skövde.

På onsdag är det dags för LUGI att möta Sävehof på bortaplan i den uppskjutna matchen från i vintras. Därefter väntar Västerås hemma i Arenan på söndag.