Förarglig uddamålsförlust för LUGI mot serieledarna

LUGI har ett par tuffa matcher framför sig. Dagens match mot serieledaren IFK Skövde HK är en av dem. Skövde spelare idag sin 1000 (!) raka match i högsta serien. Vi säger GRATTIS för det! Och vi måste också säga grattis till segern även om den satt långt inne. Med siffrorna 24-25 så vann Skövde en mycket jämn match som kunde slutat hur som helst.

Assar Kammenhed blev utsedd till matchens lirare för LUGI

LUGI hade verkligen bestämt sig för att försöka göra en bra match. Och det visade man direkt. Victor i målet plockade några viktiga bollar och även en straff. Efter en kvart stod det 6-7 till Skövdes fördel men LUGI fortsatte att spela bra, speciellt försvarsspelet. När det gått 23 minuter så kom en kanske onödig dubbelutvisning för LUGI. Men man gav inte upp utan hämtade upp Skövdes ledning och när halva matchen var avverkad så stod det 13-13 på resultattavlan. I LUGI ska förutom Victor även André Tuzov, Assar Kammenhed och Adrian Hesslekrans ha extra beröm. Men ingen misskötsel i övrigt. I Skövde var Daniel Ekman en viktig spelare liksom Adam Ljungquist.

Andra halvlek var ganska lik Skövde hade ledningen med ett par mål vid några tillfällen och många på läktaren trodde nog att det var över. Men LUGI kom tillbaka och kvitterade efter ca halva andra halvlek. Axel Andersson började också att få utdelning på sina avslut. I övrigt var det André Tuzov och Assar Kammenhed som satte målen men även Axel Månsson och Adrian Hesslekrans var viktiga spelare framåt och även Mads Kragh Thomsen och Victor Hedberg bakåt. LUGI spelade ett bra försvarsspel hela matchen. När det återstod några minuter var ställningen 24-24. Skövde fick till ett mål de sista minuterna medan LUGI inte klarade av att måla de tre sista anfallen. Matchen slutade 24-25 till alla LUGI-spelares och supporters förtvivlan.

Vi håller oss till avtalen så gott som hela matchen och vi spelare jättebra” säger Assar Kammenhed efter matchen. ”Men det var vissa situationer som vi ej var skarpa nog i avsluten i slutet av matchen” fortsatte Assar. ”Men nu vet vi att vi kan spela bra”.

Assar blev vald till matchens lirare medan Adam Ljungquist blev Skövdes lirare.

Målskyttar LUGI: André Tuzov 6, Assar Kammenhed 5, Axel Månsson 4, Axel Andersson 4, Adrian Hesslekrans 3, Anton Sandström 1, Måns Simonsson 1