För Emma går det framåt hela tiden

Emma Ekenman Fernis är en av LUGI:s ”nya” spelare i damlaget. Men vi har inte fått se henne på planen så mycket denna säsong.

  • Jag kommer från Tyskland där jag har två säsonger bakom mig men kunde inte spela andra säsongen. Jag hade brosk i knän och problem med yttre menisken.

Emmas moderklubb är Rosersbergs IK men hon spelade i Sävehof innan det bar ut på proffsäventyr till tyska Thüringer HC. På vägen till Sävehof så har hon även passerat Skånela och Spårvägen. Det slutade med en spelad säsong och en ”skadesäsong” i Tyskland innan LUGI. På frågan varför det blev LUGI svarar Emma att det var för att LUGI är en seriös och stor klubb med gott rykte samt att Kenneth Andersson hade en långsiktig rehabplan samt vilken roll hon skulle få i LUGI:s damlag.

Återhämtningstiden för Emmas skada är betydligt längre än t ex korsbandsskada där man normalt räknar ett år.  Operationen innebar att ta bort brosket samt ”klippa av” menisken. Nu har Emma börjat spela igen vilket är positivt.

  • Jag har inte ont när jag spelar men det kan komma efteråt. Men det är nog något jag får leva med. Men handbollslivet ger så mycket så det kompenserar det väl.

Bredvid handbollen så ska Emma arbeta men är just nu arbetslös. Hon säger att hon är öppen för allt som passar handbollsträningen (kanske någon som läser detta och har behov av hjälp).

Nu gäller det att avsluta denna säsong bra och sedan så ser Emma fram emot nästa säsong då alla hoppas på att LUGI ska få ner skadefrekvensen.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.