Delad pott mot Kärra HF

LUGI fick med sig en poäng i bortamötet med jumbon Kärra HF. 19-19 slutade matchen och även om man säkert inte är helt nöjda med dagens insats, så kan poängen visa sig värdefull när det börjar närma sig slutstriden om slutspelsplatserna. 

Vi fick se en riktigt målsnål inledning av matchen. Efter 8 minuter stod det ”bara” 2-2. Och det berodde både på ett bra målvaktsspel och på en mängd missade frilägen från båda lagen. Något bättre blev det dock och som vanligt så var det LUGI’s Emma Navne som tog tag i taktpinnen. Hon gjorde gästernas fem första mål. Kärra kom tillbaka efter en stark LUGI-period, men det var bortalaget som hade bäst utdelning och var en aning rappare i stegen. Ställningen i paus var 7-11.  

I LUGI saknades Cecilie Bjerre, Laura Nielsen, Amanda Poulsen och Lilja Augustdottir (plus Clara Lerby). Ändå en fullt godkänd halvlek av de vinröda. Framför allt då försvarsmässigt med bara 7 insläppta mål.

Och målsnålt var det också i andra halvlek. Efter 15 minuter ledde LUGI med 15-11, alltså 4-4 i inledningen av andra. Man hade svårt att få flow i anfallsspelet, men man stod fortfarande bra bakåt, så hemmalaget kom inte närmare ändå. Men 10 mållösa minuter från LUGI skulle visa sig ödesdigert. Kärra fick plötsligt kontakt och kunde med hjälp av sin hemmapublik och en storspelande Mona Saffari i målet sakta, men säkert, närma sig mål för mål och till slut var man också ikapp gästerna till 19-19, vilket också blev slutresultatet. 

Detta var kanske inte direkt någon match att minnas för LUGI, men en poäng fick man med sig till Lund. Kan vara nog så viktig när det drar ihop sig till slutspel. Nu klättrade man ändå ett par placeringar i den jämna tabellen och ligger i skrivande stund på en fjärdeplats. Men, som sagt, det är en jämn tabell och allt kan hända innan serien är slut. 

Emma Navne gjorde 9 mål, men planens gigant måste ändå bli Kärras målvakt, Mona Saffari. Med nästan 50 i räddningsprocent såg hon till att de vinröda fick en lite jobbigare hemresa än man förmodligen räknat med. 

Närmast väntar ett skånederby mot Kristianstad för LUGI. Den 10/3 spelas derbyt i Kristianstad.

Matchfakta

Kärra HF-LUGI HF 19-19 (7-11)

Målskyttar:

Kärra: Meja Bernvid 4, Matilda Hjälmedala 4, Maria Sundin 3, Alexandra Lundström 3, Cecilia Schön 2, Lovis Jansson 2, Elin Berglöf 1

LUGI: Emma Navne 9, Lova Nyrell 4, Ofelia Hallberg 3, Amanda Andersson 2, Olivia Löfqvist 1

Utvisningar: Kärra 1×2 min LUGI 2×2 min

Domare: Alice Watson och Line Welin

Skrivet av Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.