Delad pott mellan LUGI och Boden

Efter två raka förluster i SHE hade LUGI idag förhoppningen om två poäng in på sitt konto. De långväga gästerna från Boden satte dock en käpp i hjulet för detta, då man knep den ena poängen. 22-22 blev slutresultatet, efter att Boden kvitterat på matchens sista skott. LUGI är därmed kvar på fjärde plats i tabellen med 9 inspelade poäng efter 7 omgångar.

LUGI tog kommandot i inledningen av matchen med en 3-0 ledning. Fram till hemma-ledning med 9-4, såg det mesta ut att gå LUGI´s väg. Dock hade gästerna andra planer. Trots underläget, så var det Boden som tog över och sista delen av första halvlek tillhörde bortalaget. Med ett aggressivt försvarsspel och med tålamod framåt, så kunde Boden närma sig i målprotokollet. Nu nådde man inte ända fram, men en knapp ledning för LUGI i paus kändes ingalunda säker. Det fanns nog en hel del att fundera över i pausen för de vinröda.

Inledningen av andra halvlek blev snarlik den första. LUGI tog ett bastant grepp om händelserna och det så riktigt bra ut ett tag. Ledningen med 18-13 efter nästan 40 minuter såg, om inte ohotad, så i alla fall ganska säker ut. Men vi vet alla att det går snabbt i handboll… När det återstod ca 4 minuter av matchen, så var LUGI´s ledning nere i 21-20 och med 2 minuter kvar, så var Boden ikapp till 21-21 innan dagens vikarierande lagkapten, Julia Olsson, kunde göra 22-21 till hemmalaget. Sista anfallet blev bortalagets och trots att Isabella Mouratidou stod för två kvalificerade räddningar (varav den ena med ansiktet) kunde Bodens högersexa, Sara Boye Sörensen, få sista ordet när hon tryckte in 22-22 bakom Isabella i målet. Snopet för hemmalaget, men ändå välförtjänt av gästerna.

LUGI fick inte riktigt till sitt spel framåt idag. Ofta fastnade man i Bodens aggressiva försvar, som inte gav hemmalagets skyttar något utrymme. T ex stannade både Hannah Flodman och Emma Navne på vardera två mål.
Hos gästerna var det många som kämpade och slet denna eftermiddag. Lagkaptenen Sara Nordström fick juryns pris som sitt lags bästa spelare, men spelare som Moa Nilsson, Johanna Hellgren och Sara Boye Sörensen förtjänar också ett extra plus i kanten för sina insatser.

Hemmalaget kom, som sagt, inte riktigt upp i den standard som vi tror att laget besitter. Några som dock stod ut lite extra idag var Julia Olsson, Clara Lerby och Isabella Mouratidou. Clara blev målbäst i hemmalaget med sina 7 mål. Kanske skulle LUGI behövt att några fler höjde sig ett snäpp för att få med sig båda poängen, men idag räckte det inte riktigt. Det gick inte att ta miste på besvikelsen hos LUGI-spelarna efter slutsignalen. Bara att ta nya tag, för på fredag bär det av till huvudstaden för de vinröda. Kl 19.00 är det dags att möta IK Skuru.