Damlagets trupp inför kommande säsong

Förberedelserna är igång inför SHE-säsongen 2021/22. Sportchef och huvudtränare Kenneth Andersson berättar om truppen och den gångna säsongen.

Efter en förlust mot H65 Höör i den sista omgången missade LUGI SM-slutspelet för första gången på 14 år. Årets niondeplats var en besvikelse erkänner huvudtränare och sportchef Kenneth Andersson.

– Resultatmässigt var det en dålig säsong för damerna. Vi underpresterade och hoppades kunna spela Europacup under hösten. Men där var vi tvungna att lämna walkover, säger Andersson.

Men trots niondeplatsen i tabellen såg Andersson många ljusglimtar. Bland annat var den individuella utvecklingen stor.

– Emma Navne på mittnio hade nog den största utvecklingen av alla och tog en ledarroll på och utanför plan. Olivia Löfqvist har varit bra i många år nu men så här bra som hon var under vårsäsongen har jag aldrig sett henne tidigare. Tyra Axnér och Hanna Popaja hade också. Tyvärr räckte det inte resultatmässigt men jag tror vi kommer ha nytta av de här erfarenheterna i framtiden. På lång sikt var det här en investering som kommer ge stor avkastning.

På ledarsidan fortsätter Kenneth Andersson som huvudtränare. Vid sin sida har han Joel Tulldahl som lyfts upp från ungdomssektionen, Sofie Olsson som fortsätter som sjukgymnast samt Carina Nilsson.

Många namn har försvunnit under säsongen och ytterligare några lämnar Lund i sommar. Isabella Mouratidou och Hannah Flodman flyttar till Västerås medan Tyra Axnér är klar för danska Herning-Ikast.

Totalt har fyra akademispelare (Tuva Dahlqvist, Lova Nyrell, Filippa Hall och Malva Carlsson) flyttats upp. Tillsammans med de fyra nyförvärven (Josefine Hultberg Dahlgren, Mariann Gabrielsen, Cecilie Bjerre och Asdis Agustsdottir) ersätter de spelarförlusterna.

Dessvärre ansluter isländskan Asdis Agustsdottir skadad. Niometersspelaren kommer ägna en stor del av kommande säsong åt rehab.

Kenneth Andersson kommenterar övriga nyförvärv:

– Josefine Hultberg Dahlgren tror vi jättemycket på. Med ”Jossan” och Hanna har vi både U- & J-landslagets målvakter. Det ska bli väldigt spännande att följa Josefine. Det var speciellt hennes snabbhet och kvicka utkast som tilltalade mig.

– Cecilie Bjerre ansluter från Sønderjyske och har lite meriter från det danska U-landslaget. Hon är en bra skytt och kommer hit med en långsiktig plan. I Danmark spelade hon mycket anfall men vi ska försöka ge henne ytterligare dimensioner i spelet. Hon har en jättestor potential som jag hoppas att vi kan utveckla här.

– Mariann Gabrielsen är en stabil högersexa från Norge som sällan faller igenom. Även hon har spelat en del i ungdomslandslagen.

Kenneth glädjer sig även åt Clara Lerbys lyckade rehab. Vänstersexan som var landslagsaktuell före sin korsbandsskada siktar på comeback lagom till säsongsstarten.

– Hon hade en fantastisk utveckling säsongen 2019/20 och var uttagen till både EM- och OS-kval innan pandemin slog till. Det ska bli kul att se henne på handbollsplan snart igen.

Ansluter: Josefine Hultberg Dahlgren (VästeråsIrsta HF), Mariann Gabrielsen (Oppsal), Cecilie Bjerre (Sønderjyske Håndbold), Asdis Agustsdottir (Valur), Tuva Dahlqvist (uppflyttad), Malva Carlsson (uppflyttad), Filippa Hall (uppflyttad), Lova Nyrell (uppflyttad).

Lämnar: Tyra Axnér (Herning-Ikast), Isabella Mouratidou (VästeråsIrsta HF), Hannah Flodman (VästeråsIrsta HF), Albana Arifi, Filippa Schenkert, Sarah Boye Sørensen, Emma Bromée, Julia Olsson, Maja Persson, Beatrice Nilsson, Julia Eriksson, Jonna Jelbring.

LUGI:s trupp säsongen 2021/22

Målvakter: Hanna Popaja, Josefine Hultberg Dahlgren & Tuva Dahlqvist.
Högersex: Mariann Gabrielsen & Filippa Hall
Mittsex: Olivia Löfqvist, Ofelia Shoai Hallberg & Malva Carlsson
Vänstersex: Clara Lerby & Lova Nyrell
Högernio: Amanda Andersson & Kajsa Lindeberg
Mittnio: Emma Navne, Laura Nielsen & Asdis Agustsdottir
Vänsternio: Cecilie Bjerre, Amanda Paulsen & Tilda Lilja.

Herrlagets trupp: https://www.lugihandboll.se/flera-nya-ansikten-i-lugis-herrtrupp/

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.