Klar seger gav cupavancemang

Efter damernas avancemang förra veckan är nu herrarna också vidare i ATG Svenska cupen. LUGI slog HK Varberg på bortaplan med 36–29 och går vidare till kvartsfinal med det sammanlagda resultatet 64–57.

– Vi hade kontroll på matchen från start, menade Casper Käll.

LUGI kom pressade till Sparbankshallen i Varberg på tisdagskvällen. Dels spelade man lika mot HK Varberg i det första mötet av två i åttondelsfinalen av ATG Svenska cupen. Men så sent som i lördags fick man också stryk i seriepremiären borta mot Hammarby IF.

Men trots svikande form tog Casper Käll och kompani tag i taktpinnen direkt. På blott två minuter hade man vänt Varbergs shoot-out-fördel och tagit ledningen 3–2.

– Vi hade kontroll på matchen från start. Vi för den och leder fyra-fem bollar hela vägen. Jag tycker vi gör en bra match idag, berättade Käll som svarade för fem kassar i kvällens returmöte.

Vad gjorde ni bättre idag jämfört med förra veckans åttondelsfinal?

– Jag tycker vi hade bättre kontroll på vårt försvarsspel. Visst släpper vi 27 spelmål men vi står bättre nu än vad vi gjorde förra matchen. Det är tack vare alla träningar och att vi har lärt känna varandra bättre, analyserade Käll som även betonade vikten av att två av Varbergs spelare skadade sig under matchen.

– Filip Andersson Moberg gick ut efter 40 minuter och Morten Damgaard hade problem med axeln. Så de var lite halvskadade i Varberg.

För Käll var segern efterlängtad. Faktum är att LUGI inte hade vunnit på tre matcher. Förlusten mot Hammarby i lördags kom efter oavgjort resultat mot Varberg samt torsk i den avslutande gruppspelsmatchen mot HK Ankaret.

– Verkligen. Det är skönt att vinna för en gångs skull efter tre matcher. Även om det är mot ett allsvenskt lag är det viktigt.

Än återstår det ett par åttondelsfinaler i ATG Svenska cupen. Lottning kommer därmed ske först nästa vecka.

Härnäst för LUGI väntar hemmapremiär i Handbollsligan. På lördag kommer Hallby på besök som parallellt med LUGI:s cupavancemang ikväll bortabesegrade Ystads IF i serien.

– Det blir tufft för oss. Hallby visade att allt kan hända, avslutade Käll.

HK Varberg – LUGI HF 29–36 (14–19)

Målskyttar, LUGI: Simon Axelsson 7, Hugo Forsberg 5, Casper Käll 5, Assar Kammenhed 5, Fredrik Olsson 4, Oliver Olsson 3, Isak Persson 3, Steven Plucnar Jacobsen, Axel Andersson, Adrian Hesslekrans, Jakob Söderberg.

Utvisningar, HKV: 4×2 min. LUGI: 2×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.