Clara Lerby inför åttondelsfinalen mot Eslöv

Med full pott gick suveräna LUGI vidare från gruppspelet i ATG Svenska cupen. Nu väntar åttondelsfinal och lokalderby mot Eslövs IK. Vi tog tempen på Clara Lerby som är tillbaka efter sin långa korsbandsskada.
– Kroppen är på topp, säger en lycklig Lerby som med sina 26 mål leder LUGI:s interna skytteliga i cupspelet.

Vinröda LUGI besegrade samtliga gruppmotstånd på vägen till åttondelsfinal. Inte ens SHE-kollegan BK Heid hade något att sätta emot, trots en betydligt äldre spelartrupp. LUGI:s unga lag har hittills gått som tåget.

– Vi har fått till det bra i cupmatcherna. Vi är ett gött gäng, säger Lerby som är bland de äldre i laget. Utöver Heid har laget även vunnit mot Ystads IF och HK Drott Halmstad.

I våras var dock besvikelsen stor i LUGI. Till följd av en missad slutspelsplats tog säsongen slut i förtid och på läktaren följde korsbandsskadad Clara Lerby misslyckandet. Nu är den målfarliga vänstersexan tillbaka. Och det med besked.

– Kroppen är på topp. Det har blivit stora ytor för mig på min kant och vi har fått kontra mycket efter bra försvarsspel. Vi har genomfört matcherna på ett bra sätt, menar Lerby som gjort imponerande 26 mål tre cupmatcher.

Nu väntar Eslöv för er. Dina tankar om åttondelsfinalsmotståndet?
– Tufft. Men det ska bli kul med lite derby. Vi behöver ju inte åka så långt vilket är skönt, skrattar Lerby som tillsammans med lagkamraterna går igenom Eslövs försvar- och anfallsspel på torsdagskvällen.

Hur är det att ha så många yngre lagkamrater?
– Det är kul. De är flitiga och ger alltid hundra procent.

Men påverkas inte bredden i laget?
– Jo, kollar man på ett lag Sävehof har de alltid någon att byta in i samma ålder. Vi har det inte så. Man får ta mycket ansvar och vara en bra förebild. Men jag ser dem inte som så unga. De är mogna och tar för sig. De beter sig precis som oss, fortsätter Lerby som är ledaren i laget tillsammans med sina två vänner Emma Navne och Olivia Löfqvist.

– Ja, det är vi tre som varit med ett tag nu. Det är naturligt eftersom vi är äldst. Vi umgås en del utanför plan.

Vad ger du er för chanser att gå hela vägen i ATG Svenska cupen?
– Samma chanser som för alla andra. Vi har kommit varandra närmare under försäsongen. Nu hoppas vi utvecklas ännu mer. Vi vill alltid vinna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.