Casper Käll inför Sävehof

Efter ett tajt schema med många matcher återstår det en uppgift innan Handbollsligan går på ett längre uppehåll. Vi tog ett snack med Casper Käll inför årets sista match mot Sävehof.
– De är alltid taktiskt skickliga, säger LUGI:s spelmotor.

LUGI har spelat sju matcher under december utan att förlora och i söndags blev det en ny poäng när man fixade oavgjort borta mot IFK Kristianstad.

– Det var starkt av oss. Under de senaste åren har vi förlorat stort mot dem på bortaplan, så det kändes bra att lyckades kontrollera matchen såpass mycket. Vi förde matchen och det var positivt, säger Casper Käll.

På den sista timeouten kändes det som att ni var rädda om poängen?
– Ja, så var det väl. Marc sa åt oss att inte göra något förhastat. Om vi till exempel hade spelat sju mot sex hade vi kanske inte fått med oss någon poäng alls. Vi var nöjda med en poäng.

Hur ser du på ert facit i december?
  Det är skönt att något går bra nu, säger Casper med ett skratt. Till skillnad från i början av säsongen har vi hittat en bra grund både framåt och bakåt. Och det tar vi med oss inför varje match. Vi har hittat en bra kontroll på det vi gör. Det handlar inte bara om tur, utan det är ett stabilt spel.

Två semifinaler mot Amo i ATG Svenska cupen kombinerat med ligaspel gör att LUGI spelat flest matcher av lagen i högstaligan under december. Det innebär också att Casper Käll fått mycket speltid.

– Jag har väl någon småskada som är lite störig, men det har funkat bra. Det är kul att spela mycket. Nu har vi bara en match kvar innan det blir uppehåll så det är inte så mycket att spara på.

LUGI ställs mot Sävehof i årets sista match innan det blir ett längre EM-uppehåll. Kommer avbrottet lägligt eller vill man fortsätta att spela nu när LUGI visat upp en stark form? Casper Käll är tudelad.

– Det är både och. Men det ska bli skönt med lite semester så att man kan vila upp sig och sedan träna på ordentligt så att man kommer i bra fysisk form. Det hade i alla fall varit skönt att avsluta starkt mot Sävehof och ha med oss det när vi kommer tillbaka.

Hur ser du på motståndet?
– Sävehof är ett jättebra lag som är svåra att möta. De har ett bra försvarsspel och lyfter lite olika. Det gäller att passa ifrån bollen snabbt så att vi inte får kontringar emot oss. Sävehof är även duktiga på att behålla trycket framåt. De är alltid taktiskt skickliga, säger Casper Käll och avslutar:

– Det gäller att vi fortsätter med det vi har gjort bra i de senaste matcherna och håller nere våra tekniska fel.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.