Carl Möllerström inför HK Malmö – Vi har bra chanser att vinna!

Carl Möllerström har fått mycket speltid som högernia och stått för en stark säsong. 22-åringen har missat de senaste matcherna på grund av en hjärnskakning men hoppas på spel mot Malmö.
– Vi har tagit några skalper mot dem förut, säger Carl Möllerström.
LUGI tog en stark derbyseger i helgen när man besegrade Ystads IF på bortaplan med 35–30. Därmed tog man två viktiga poäng och klev upp på sjätte plats i tabellen.
– Det var en bra insats. Det var jämnt och stabilt över hela matchen. Jag tycker att vi var det bättre laget och förtjänade att vinna. Det var många spelare som tog ansvar och det gav resultat, säger Carl Möllerström som följde matchen på tv.
Möllerström har missat de fyra senaste matcherna på grund av en hjärnskakning, men högernian har tränat för fullt på sistone och hoppas komma till spel mot Malmö. 22-åringen kom från IFK Kristianstad 2017 och gör nu sin fjärde säsong i LUGI. Den här säsongen har Möllerström fått mycket speltid och ökat snittet för både mål och assist. Hittills har han svarat för 29 fullträffar och 25 målgivande passningar på tio matcher.
– Anledningen till det är väl att jag fått spela mer på nio meter nu. När jag fått förtroende har jag också växt som spelare och kunnat ta mer ansvar när några gamla rävar lämnat.
Är du nöjd med din säsong?
– Hittills har den varit bra tycker jag. Man har satsat helhjärtat på att spela högernia och det har varit en utmaning i sig. Sedan finns det alltid mer saker att utveckla.
Hur är känslan i laget efter tre raka segrar mot Hallby och Ystad?
– Den är väldigt bra. Det har inte dippat tidigare, men när man vinner blir det lite mer flow och en annan känsla i laget.
Under december väntar ett tufft schema där LUGI ställs mot topplag som Malmö, Ystads IF, IFK Skövde och Alingsås.
Vad tror du att segern mot Ystad betydde för laget nu när det väntar ett tuffare schema?
– Det är viktigt att ta poäng mot lag som är över oss och som på förhand kanske är det bättre laget. Det visar på mentalitet och styrka att vi kan slå dem, och det blir viktigt framöver. Det kommer tuffa matcher nu, men det känns bra. Vi har visat att vi kan vinna mot den typen av motstånd. Det är också skönt att spela matcher där vi är underdogs och bara kan köra därifrån.
Nästa uppgift för LUGI är ett hemmamöte med HK Malmö som toppar Handbollsligan och har vunnit åtta matcher i rad.
– Malmö är ett bra lag som gjort bra resultat under de senaste åren, men vi har lyckats ta några skalper mot dem. Jag är inte så oroad över att möta dem, jag tycker att vi har bra chanser att vinna precis som tidigare. Malmö är formstarka men det är vi också.
Vad blir viktigast om ni ska kunna slå Malmö?
– Det är väl det klassiska att få stopp på det bakåt. Vi måste vara aggressiva och smälla på dem, så att vi kan få göra några enkla mål. De är större och tyngre än oss på alla positioner så det gäller att det klaffar bakåt för vår del. Att vi vågar gå ut på dem och ta kommandot i matchen, avslutar Carl Möllerström.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.