Ännu en knapp förlust för LUGI!

Matcherna mellan närmsta grannen HK Malmö och LUGI brukar bli väldigt täta. Så och idag. Trots en stort hejande publik med klacken i täten så orkade inte LUGI i 60 minuter utan Malmö gick förbi i slutet och vann med 27-29.

Axel Månsson vid ett av sina avslut. 9 mål blev det!

Första halvlek var LUGI i täten mesta av tiden. Som mest var LUGI i en 4-målsledning med 13-9 men Malmö tog sig närmare i slutet av denna halvlek. 14-13 i LUGI-favör var ställningen när man gick till halvtidsvila. I LUGI ska Victor Hedberg ha stort beröm för sitt målvaktsspel. Av utespelarna måste André Tuzov nämnas. När han gjorde sitt andra mål för dagen så var det också tävlingsmål nr 100 för honom. Grattis!. Som vanligt var också Axel Månsson en huvudfigur med både framspelningar och mål. Adrian Hesslekrans fick rött kort efter 25 minuter. I Malmö stod Adam Tumba för hela 5 mål i första halvlek.

I andra halvlek följdes lagen åt mer eller mindre även om LUGI var i ledningen med 22-21 efter 10 minuter. Då missade LUGI en del och Malmö gjorde 3 raka mål och då blev ställningen 22-24 plötsligt. LUGI hängde med och kvitterade till 27-27 efter ca 56,5 minuter och hoppet tändes bland LUGI-supporters. Malmö gjorde 27-28 och sedan fick LUGI en straff som tyvärr missades när det återstod 1 minut. Malmö ”maskade” igenom sista minuten och satte det avgörande målet när det återstod 5 sekunder. I LUGI var det samma spelare som ska ha plustecken plus att Mads Kragh Thomsen gjorde en av sina bästa matcher (i alla fall som jag sett). 5 mål blev det för hans del medan Axel Månsson och André Tuzov gjorde vars 9 mål. Axel Andersson blev mållös trots några bra chanser. I Malmö ska förutom Adam Tumba även Magnus Persson och deras målvakter ha beröm.

Min analys är att det är orken som inte räcker till och att det är få extraspelare på 9 meter. I LUGI fick Axel Månsson priset som bästa spelare medan i Malmö fick f d LUGI-spelaren Adam Tumba priset. Total gjorde han 8 mål.

Målskyttar LUGI: André Tuzov 9, Axel Månsson 9, Mads Kragh Thomsen 5, Adam Wennerholm 2, Assar Kammenhed 1, Måns Simonsson 1

LUGI hade 4 utvisningar medan Malmö hade 3.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér