”Vinröda vägen till domarskap”

 

LUGI Handbolls föreningsidé är ”en förening för hela familjen som förenar elit och bredd” och har som vision att vara ”Sverigeledande på herr- och damsida med många spelare från den egna ungdomsverksamheten”. Att utbilda och vägleda blivande handbollsdomare har hittills inte stått i fokus för LUGI:s verksamhet. Medan vi har lyckats att fostra både elitspelare och få fram nya tränare på högsta nivå har vi inte varit lika framgångsrika när det gäller domare – och det vill klubben ändra på! Det finns många karriärvägar inom handbollen, inte bara som spelare kan man nå högsta nivå, utan också som tränare, som domare eller som funktionär. Detta dokument är tänkt att förbereda och möjliggöra en satsning på att utveckla handbollsdomare, både för breddsporten, men på sikt även på elitnivå.

 

Att vara handbollsdomare är en meningsfull och mycket viktig uppgift inom vår idrott. Utan domare blir det inga matcher! Att vara domare innebär ett stort ansvarstagande – att döma rättvist och opartiskt är en svår uppgift som kräver mycket koncentration och stor sinnesnärvaro. Samtidigt är det en mycket rolig uppgift – att döma en snabb och bra handbollsmatch med bra flyt och sportsmannamässigt uppträdande av alla inblandade är mycket stimulerande och ett mycket bra sätt att fortsätta sitt engagemang inom handbollen och som kan leda hela vägen till elitnivå!

 

Här finner du vårt Policydokument flör Vinröda Domare

 

När man är klar med sin Föreningsdomarutbildning anmäler man sig via Facebook i  ”LUGI DOMARGRUPP”

1)      Man går in och söka medlemskap i ”LUGI DOMARGRUPP”

2)    Där kommer sen att läggas ut ett schema en gång i veckan (måndagar) på vilka matcher som ska dömas.  

3)    Man skriva sen in vilka matcher man kan döma och om man har kommit överens med någon man vill döma med skriva man det. Vi vill att där ska vara 2 domare per match.

4)    Sen kommer matcherna att fördelas så rättvis som möjligt så det är INTE först till kvarn principen. Vi vill att så många domare som möjligt är igång. När fördelningen är klar skickas det ut en lista så fort som möjligt i domargruppen vem som ska döma.

5)    Kan man inte är det viktig att man hör av sig och om man byta med någon måste man också höra av sig via domargrupen.

6)    Bli man sjuk eller inte kan döma ska man försöka i första hand att fixa ersättare själva.

7)    Ni skicka in era domarkvitton till mailadress:  domararvoden@lugihandboll.se  eller lämnas till kansliet Irene.  Domarkvitton finn att ladda ner här.

Minidomare

Föreningsdomare

Ersättning för helplan är 150 kr/domare/match.

Ersättning för helplan (sänkt ribba) är 90 kr/domare/match.

Ersättning för Minidomare är 50 kr/domare/match