Seger för Farmen Herr i seriepremiären

HU0930

 

Så var det äntligen dags för Farmer Herr att dra igång serien. Motståndet i premiärmatchen stod IK Lågan för som kom från en förlust mot HK Ankaret på hemmaplan i nyinvigda Lågehallarna. Farmen – som i vanlig ordning ömsat skinn inför säsongen – gjorde sig redo för en batalj i klassiska Idrottshallen. 

 

Farmen startade med ett fartfyllt anfallsspel och ett tämligen offensivt försvar och hade med tio minuter spelade en ledning med 7-5. Därefter hade IK Lågan en bra period där man tacklade Farmens försvarsspel väl och gick upp till 10-10 då Farmen tog time-out. Därefter följde en period där man bytte mål och ledning med varandra fram till strax innan halvtidsvila där Farmen gjorde en snabb insats till ställningen 18-16. 

I andra halvleks första kvart knaprade IK Lågan igen, utjämnade och gick förbi och tog ledningen med 23-25. Dock var inte Farmen sena på att svara på detta och körde sitt offensiva försvar med en fin utdelning med fem raka mål. I slutminuterna var Farmen i princip ohotat även om IK Lågan gjorde sitt bästa för att i alla fall komma hem med en poäng. Farmen stod dock upp och matchen slutade med en vinst med 31-30. 

På det hela taget var detta en typisk första match i serien. Så mycket bättre då att Farmen tog hem sin första vinst för säsongen. Bra jobbat.  HK Farmen – IK Lågan 31-30  (18-6) 

 

Målgörare HK Farmen:  Linus Eriksson-Lilja 7, Theo Übelacker 6, Adrian Hesslekrans 5, Axel Andersson 4, Hugo Forsberg 4, Alfred Berlin 2, Rasmus Nilsson 1, Jacob Söderberg 1, Wilhelm Niilekselä 1. 

 

Fler nyheter från Mer LUGI