Två ”veteraner” i USM-finalspel

Dagen efter semifinalen så bär det av till Uppsala för finalspel i USM för Kajsa Dahlberg.  I bussen åker både dam- och herrjuniorerna för att gemensamt ”avsluta” tillsammans efter många år ihop. Och både tjejerna och killarna vill avsluta på bästa sätt för att få medaljer av ädlare valörer.

 

Finalspelet spelas i Uppsala, 600 lag från början har blivit 48 som ska fightas om medaljerna. I varje grupp är det 8 lag som är uppdelade i två grupper.

-        Vi vann förra året och det är vårt mål i år också säger Casper Käll när bussfärden har startat på torsdagskvällen.

-        Det är jättekul att vara med. Tyvärr har jag inte kunnat vara med tidigare på grund av krockar med matcher för damlaget säger Kajsa Dahlberg

Bildtext: Kajsa Dahlberg i en av semifinalerna

På frågan vilka motståndare som är svåra är både Kajsa och Casper överens om att alla lag som kommit till steg 5 är bra.

-        I vår grupp är det nog Tyresö som är bästa motståndare menar Kajsa. Och sedan är Sävehof och Skövde bäst i andra gruppen. Det är bra lag allihop.

-        Det beror lite på vilka spelare som är med i Skövde, Sävehof och Alingsås. Deras A-lag är ju fortfarande med i slutspelet i Handbollsligan och det brukar prioriteras säger Casper Käll. Men i vår grupp är normalt Skövde och Ystad bäst. Sedan har Skånela och Guif imponerat i den andra gruppen.

Bildtext: Casper Käll mot Hammarby

Det är något viss med USM-finalerna. Speciellt för de äldsta.

-        Det ska bli skitkul att spela finalsteget, detta är det sista vi gör tillsammans i denna grupp och det är det sista vi gör med dessa tränarna. Lite över pricken över i-et och då vill man göra det bra avslutar Casper samtalet

Kajsa har kanske inte samma långa resa i LUGI-laget som Casper. Ebba Wallenberg och Nora Rasmusson från elitlaget är också med. Frågan är i vilken position Kajsa ska spela?

-        Det är ju tränarna som bestämmer men det blir nog både på 9-meter och på kanten som jag kommer att spela spekulerar Kajsa.

En spännande helg framför oss. Ni ska inte tro att handbollsåret tog slut för LUGI 1:a Maj. Nu fortsätter vi och följer våra juniorlag i USM.  Följ lagen via Handbollslandslagets Gameday-app som denna helg helt fokuserar på USM! Kan behöva uppdateras för att fungera. 

HÄR ser du F18-s spelprogram. Första matchen kl 15:35 idag fredag

Spelprogram för P18. Första matchen kl 14:25 på fredagen.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Mer LUGI