I LUGI finns inga gränser!

Under de år som LUGI haft två Elitserielag så har en Damelitkommitté resp. en Herrelitkommitté i LUGI ansvarat för resp. lag tillsammans med utvecklingslag och juniorlag.

Nu är det beslutat att LUGI slår samman dessa två kommittéer till en gemensam Elitkommitté som ansvarar för Elitlagen, utvecklingslagen och juniorlagen för både damer och herrar, tillsammans 6 lag.

Karl Löfmark som är ordförande i kommittén ser många plustecken i denna organisationsförändring:

-        Vi måste hitta nya vägar för att utveckla vår klubb. Ett samarbete över gränserna där man kan ta tillvara på kompetens och dela med sig är egentligen naturligt i de flesta organisationer och företag men kanske inte så vanligt förekommande i idrottsklubbar.

Kommittén kommer att få en helhetssyn över våra elitlag som gör att alla vet vad som händer och samtliga som arbetar med det får samma information. Men en av de viktigast effekterna är samarbetet mellan tränarstaberna. I praktiken har det dock skett ett ganska nära samarbete mellan tränarna Dragan Brljevic och Tomas Axnér. De har till och med gemensamt arbetsrum på LUGI:s kansli.

-        Dragan och jag har samarbetat och haft varandra som experthjälp under lång tid så det passar bra in på det sätt vi arbetar menar Tomas Axnér.

Elitkommittén är tillsammans 12 ledamöter plus 2 adjungerande ledamöter.

-        Vi har försökt få ihop en stark kommitté med ledamöter som kan jobba över gränserna det vill säga både med dam- och herrsidan säger Karl Löfmark.

Kommittén består av Torbjörn Carlsson (vice ordf.), Axel Sjöbladh, Johan Herslid, Leif Andersson, Joacim Ernstsson, Elin Lundin, Johanna Wiberg, Fredrik Persson, Håkan Lagerquist, Pelle Davidsson och Alice Jacobsen som sekreterare. Adjungerade är Patrik Bengtsson och Peter Andersson. Så visst är det en grupp som har stor handbollserfarenhet.

Bildtext: Tomas och Dragan utbyter mycket erfarenhet och kunskap

-        Jag är väldigt positiv till detta. Det är både roligt och spännande. Från klubbens sida hade man inte lika bra koll på damsidan som herrsidan tidigare. Detta är ett steg i rätt riktning där båda könen blir likabehandlade säger Dragan Brljevic.

-        Detta är ett sätt att stärka klubbkänslan på menar Tomas. Du tillhör klubben, inte bara ett lag. Och det måste också vara förnuftigt att ta vara på två heltidsanställda tränares kompetenser och ta del av varandras kunskaper.

Idag har Dragan och Tomas utbyte. Om en av dem är duktig på ett område så finns en annan kunskap hos den andre som går att ta del av.

-        Vi tror också att detta ska bli en bättre miljö för våra spelare och att lagen kommer närmare varandra menar Karl Löfmark.

-        Det finns egentligen inga begränsningar vad vi kan samarbeta med utan det är upp till oss att utnyttja denna möjlighet slutar Tomas Axnér.

LUGI är tillsammans med IK Sävehof och Önnered de klubbar som har lag i högsta serien både på dam- och herrsidan.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen av samarbetet mellan tränarna samt kommitténs arbete. Som någon sade ”Det finns mer som förenar än skiljer” eller det finns inga gränser.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Mer LUGI