En kickoff i positiv anda!

Måndagen den 3 september var det dags för kickoff där sponsorer tillsammans med ledning och spelare i klubben träffas inför seriestarten.

Efter en stunds mingel och välkomnande av Nina Lund från Elite Hotel Ideon och ordförande Peter Andersson var det dags att samlas vid matborden där alla borden var representerade av någon LUGI-spelare. Och nu började det spännande!

Bildtext: Mingel innan maten serverades

Klubbchef Patrik Bengtsson tog tag i mikrofonen och välkomnade till matsalen. Han tog också upp och tackade för allt stöd i form av sponsring, arbetsinsatser av både spelare, ledare och ideella insatser i kommittéer med mera i föreningen. Utan det hade aldrig LUGI haft ett så starkt varumärke.

Ordförande Peter Andersson fortsatte med att berätta om LUGI:s ambitioner och mål som förening både vad gäller som varumärke, storlek, handbollsmässigt, sportsligt, socialt och ekonomiskt.

En fantastisk förtäring intogs varefter Stefanie Feldman från LUGI berättade om ett av LUGIs projekt RÄTT VÄG. RÄTT VÄG som driver projektet Energipasset tillsammans med Kraftringen. Energipasset är en samling i Stadsparken som är öppen för alla. Det bygger på  bl a att vara en hälsofrämjande mötesplats där folk känner en samhörighet. Passet leds av någon LUGI-spelare. Även Lundapolisen är med i detta projekt. Senaste passet var det Josip Cavar som höll! Kl 18:30 på onsdagar vid vita scenen i Stadsparken. Alla hälsas välkomna.

Mats Nilsson, känd konferencier från tidigare kickoffar, tog över för att gå in på Elitlagens trupper. Dragan Brljevic fick börja berätta vad som skulle var det viktiga för damlaget denna säsong. Hoppa högt, springa mycket mer än tidigare och skjuta hårdare. Så ser planen ut för damlaget.

Några spelare blev manglade av Mats Nilsson där bl a följande kom fram

-        Sara Olofsson som just börjat studera liknade damlaget vid en vietnamesisks vårrulle
-        Elinore Johansson berättade bl a från sin landslagsresa i Sydkorea
-        Albana Arifi berättade som nygammal LUGI-spelare hur hon undvek kräksjukan på sitt jobb
-        Tova Alm fick frågan om det var ett familjedrag att hon sköt så hårt
-        Olivia Löfqvist berättade att Netflix-tittandet minskat något på grund av arbete på bank

Bildtext: Patrik Wibelius berättar varför Otto Nilsson Byggnads AB valt att sponsra LUGI

Innan det var herrarnas tur så berättade en ny sponsor, Patrik Wibelius från Otto Nilsson Byggnads AB, varför han valt att stöda LUGI. Naturligtvis var det kärlek till handboll men också en möjlighet att skapa nya kontakter i LUGI:s nätverk och skapa ett forum för sin personal.

Nu var det Tomas Axnérs grabbar som skulle presenteras. Tomas berättade bl a hur man fått ändra om spelet när man nu fått in två nya mittsexor med andra styrkor än Jakob, Nemanja och Otto som spelade förra säsongen. På dagens upptaktsträff för Handbollsligan tippade Tomas att LUGI kommer att hamna på en sjätteplats men där formen och spelet ska bli bättre ju längre säsongen lider.

På samma sätt som damlaget så ställde Mats Nilsson frågor till en del spelare i herrlaget:

-        Kapten Anders Hallberg berättade om hur roligt det är att spela internationellt
-        Nyförvärven Marcus Sjöbrink och Hampus Nygren presenterades och berättade om sina styrkor som spelare
-        Hampus Henningsson tyckte att andra halvan av förra säsongen var den bästa och att skotten lossnade bättre då och hamnade i mål
-        Hampus (mycket Hampus i år) Jildenbäck berättade när han blivit inkallad till landslaget i EM-kvalet
-        Alfred Jönsson berättade att dagens studiestart på två timmar var lagom samt hur han skulle försöka fortsätta leverera på handbollsplanen nu när han blir hårdare bemött på plan

Här finns flera BILDER från kickoffen.

Klubbchef Patrik Bengtsson tackade alla för en trevlig kväll och hoppades alla skulle komma till säsongpremiären på lördag.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Mer LUGI