Vilken magisk vecka för LUGI Herr Utvecklingslag!

HU lagbildTalangutveckling när den är som bäst. LUGIs Utvecklingslag som avancerade till Division 1 efter kval upp från Division 2.

Härlig vecka för Herrarnas utvecklingslag – Avancemang till Divison 1 och USM-guld!

 

I onsdags spelade Farmen Herr den andra och avgörande matchen för avancemang till Division 1 Södra. Det blev en repris av söndagsmatchen där Farmen visade klass och vilja och än en gång tog hem en övertygande seger på H65 Höör. Slutsiffrorna blev 31-23 (13-7). Därmed spelar Farmen Herr i Division 1 södra nästa säsong.

 

HU USM lag

 I helgen spelade delar av herrarnas utvecklingslag – man ställde upp med två lag varav ett kom trea i steg 4 – USM P18 i Malmö. Enligt media var man rankad att komma på sjunde plats då detta lag endast bestod av P00/01 det vill säga egentligen underåriga i jämförelse med andra lag i P18. Dock skulle detta komma på skam då man redan efter de två första matcherna – 22-9 mot Sävehof och 25-20 mot Ystad - var klara för semi. Där fick man Kristianstad som motståndare vilka LUGI körde slut på redan i första halvlek. Vinst med 33-23. I finalen var motståndarna IFK Skövde som hade gått bra i gruppspelet. Finalen bjöd på stor dramatik där lagen följdes åt nästan hela vägen. I slutminuten hade LUGI en avgörande straff med 45 sekunder kvar att spela. Denna satte man säkert. Dock lyckades IFK Skövde kvittera med 8 sekunder kvar och matchen gick till förlängning med siffrorna 28-28. I förlängningen tog LUGI kommandot och gick övertygande hem som segrare och Svenska Mästare med slutsiffrorna 36-33.

 

"Sammantaget en fantastisk vecka för Herrarnas utvecklingslag och ett bevis på all talang som finns i laget"

 

Så här säger tränare Pelle Käll om säsongen:

Vår målsättning med utvecklingslaget är att utbilda, förbereda och fostra grabbarna för framtida spel i A-laget. Det har varit det som varit fokus under året. Vårt avancemang till division 1 ger ännu större möjligheter för detta under nästa år. Under året har vi även vunnit Partille Cup samt spelat final i Lundaspelen där vi på samma sätt som i USM ställde upp med två lag. Inför finalhelgen i USM gick vi in för att ha kul men samtidigt göra vårt bästa. Därför är det extra kul att vi också tog hem SM-bucklan som ett extra bevis på att vi är på rätt väg med vårt utvecklingslag.

 

H65 Höör – Farmen Herr   23-31 (7-13)

Casper Käll 6, Linus Eriksson Lilja 6, Hugo Forsberg 5, Isak Persson 3, Anton Karlsson 2, Axel Morand 2, Albin Carlsson 2, Adrian Hesslekrans 2, Jakob Samuelsson 1, Jakob Siemund 1, Johan Palm 1

 

 

Fler nyheter från Mer LUGI