LUGI nominerade i fyra kategorier på årets Idrottsfest

PIL Idrottsfest nominerade 2018

Här stolta LUGI representanter för delar av de som blev nominerade till årets PIL Idrottsfest. På bilden Karl Wallinius (övre vänster), Alfred Jönsson (övre höger), Emme Adebo (nedre vänster) och Lott ajanhall (nedre höger).

 

 

IDROTTSFESTEN 2018 KANTAD AV MYCKET VINRÖD KÄRLEK – LUGI NOMINERADE TILL FYRA PRISER.

Nominerade till priser 2018 från LUGI var Pojkar 03 - Årets Lag, Karl Wallinius - Årets Rookie, Alfred Jönsson - Årets Idrottsman och Melissa Petrén - Årets Idrottskvinna.

 

Det var dags att utse vilka idrottare som skall hyllas på Idrottsfesten torsdagen den 12 april på Scandic Star Hotel i Lund. Många fina priser delades ut till aktiva och ledare för särskilda insatser och prestationer under idrottsåret 2017.

Prisutdelning och hyllningar på Idrottsfesten för prestationer utförda under idrottsåret. Priserna som är ett stipendium på vardera 5 000kr och de olika kategorierna är;

  • Årets idrottskvinna
  • Årets idrottsman
  • Årets tränare/ledare
  • Årets lag
  • Årets förening
  • Årets rookie/nykomling
  • Årets Idrott hela livet-pris
  • Årets eldsjäl

 

Alfred Jönsson vann utmärkelsen som Årets Idrottsman med motiveringen; Alfred Jönsson PIL

Alfred Jönsson är LUGIs nästa stjärnskott och redan idag, blott 20 år gammal, redan en etablerad startspelare i LUGIs seniorlag i Handbollsligan, Sveriges högsta serie i handboll.
Alfred har en avgörande roll för LUGIs framgångar i handbollens elitserie och man är redan
vid nyårsskiftet klara för ett slutspel, mycket tack vara unge herr Alfred Jönsson och hans avgörande roll som vänsternia. Med sin spelstil och breda repertoar som både skytt och genombrottspelare är Alfred en av Sveriges största talanger i handboll.
Med sin debut i LUGIs seniorlag redan som 17 åring har utvecklingskurvan varit spikrak uppåt. Alfred har redan en given landslagsplats i U-landslagen och var senast med Blågult under U21 VM i Algeriet. Det svenska laget, som fick ett wild card till slutspelet efter att ha förlorat kvalet till Danmark. Sverige förlorade i åttondelsfinalen 28-31 mot Tyskland efter förlängning. Dominerande spelare i svenska laget var Alfred Jönsson.
2017 blev han utsedd till Sveriges bästa talang av Magasinet Match Året innan var han tvåa på samma lista. 2016-2017 kom Alfred Jönsson med i Handbollsligans All Star Team som bästa mittnia i ligan.
Hösten 2017 blev han uttagen i Ligalandslaget.Han fick också följa med A-landslaget till Island på ett sammandrag.
Alfred är en verklig ambassadör för LUGI, handbollen och Lund med sin ödmjuka och charmigt försiktiga framtoning.

 

LUGI säger grattis till alla nominerade och ett extra grattis till Alfred. Vi är stolta över att få vara en del av er utveckling!

 

 

 

Fler nyheter från Mer LUGI