Farmen Herr klara för kval till Division 1

I onsdagen tredje kvalmatch mot Baltichov var ställningen 1-1 i matcher efter en uddamålsförlust hemma för Farmen Herr. Nu var det allt eller inget som gällde. Allvaret var påtagligt i bägge lagen och det märktes att man läst in sig och planerat dagens match noggrant. Och den mycket jämna matchen skulle bjuda på böljande spel, stor spänning, förlängning och avgörande timeouter för bägge lagen.


Farmen Herr inledde piggast medan Baltichov inte riktigt hängde med i svängarna. Efter 11 minuter fint spel ledde Farmen bekvämt med 6-2 och de vitklädda kamraterna från Göteborg tog en timeout. Vad tränaren sa till spelarna i Baltichov kan vi bara ana, men efter detta var scenen något helt annorlunda. Man fick rätt på både sitt försvars- och anfallsspel och 18 minuter in i första halvlek var ställningen utjämnad till 7-7. Därefter följdes lagen åt resten av halvleken som präglades av att inget av lagen släppte till det allra minsta. Man gick till halvtidsvila med ställningen 11-11.

Bildtext: Det var väldigt jämnt och spännande i matchen mot Baltichov (denna bild från förra matchen)
När andra halvlek började visade Baltichovspelarna att dom minsann inte tänkte vika sig. Bland annat spelade man med sju man på plan och lyckades skaka Farmen som fick problem både anfall- och försvarsspel. Tio minuter in var ställningen 15-19 och Farmen tog time-out. Vad Pelle Käll sa till sina unga adepter kan säkert många ana och efter time-outen var det ett helt annat spel från Farmen. Man tog sig upp till 19-20 innan det var dags för Baltichof att ta timeout efter timeout. Efter detta ökade man på sin ledning till 20-24 återigen med hjälp av sju spelare på plan. Ny timeout Farmen och ett aggressivt man-manspel som därefter segade sig ikapp och utjämnade till 27-27 när det var dryga två minuter kvar av matchen. Spänningen var vi detta laget minst sagt olidlig för både den taktfasta LUGI-klacken och den kvinnliga och entusiastiska Baltichovklacken. När det var full tid stod det 28-28 på tavlan och
man gick till förlängning 2x5 minuter.


I den första förlängningshalvleken spelade lagen en tämligen fartfylld handboll och chanserna var många. Dock slutade denna med två mål var och ställningen 30-30. Efter några minuters vila var man tillbaka på plan och nu skulle det avgöras. Även här hade bägge lagen en del chanser men Farmen var det lag som såg till att knipa dom bäst. När det var 1.25 kvar gjorde man ställningen till 33-32 och genom ett mycket bra försvarsspel lyckades  man hålla Baltichov på en armlängds avstånd. När signalen ljöd hade man vunnit matchen och kunde fira i ring på plan så som det anstår ett lag som vet hur man knyter ihop säcken.


Nu på söndag den 15 kl 15.00 spelas den första av tre kvalmatcher mot Div 1 laget H65 Höör hemma i Arena A.

Hjärtligt välkommen att komma och supporta Farmen Herr!


FARMEN – BALTICHOV 33-32 (11-11, 28-28, 30-30)


Casper Käll 7, Hugo Forsberg 7, Isak Persson 5, Anton Karlsson 4, Jacob Siemund 3, Adrian Hesslekrans 3, Axel Friberg 2, Albin Carlsson och Linus Eriksson Lilja

 

Skribent Niclas Nilsson

Fler nyheter från Mer LUGI