Farmen upp på kvalplats

Under söndagen spelades ett gammalt klassiskt Lundaderby mellan vinrött och blått. Skillnaden var att i gamla dagar så var det i högsta serien men dagens match var mellan LUGI:s utvecklingslag Farmen och H43 i div 2 Södra. Men absolut inte mindre spännande för det.

Farmen hade förstärkt med 4 spelare från seniortruppen, Karl Wallinius , Carl Möllertröm, Axel Morand och Adam Tumba. I H43 spelar den inte helt okände Zoran Roganovic.

H43 började bäst och ledde med 3-1 innan Farmen fick ordning på sina avslut och kom ikapp. Sedan följdes lagen mer eller mindre åt hela första halvlek. Ställningen var 18-17 till Farmens fördel i halvtid. Karl Wallinius dominerade o målprotokollet den första kvarten men sedan bytte Farmen ut sina niometersskyttar med som innebar ett högre tempo och kanske lite svårare för motståndarna att hänga med.

I den första delen av andra halvlek så tog Farmen grepp om matchen, trodde alla. Men efter en del tekniska fel och slarv så var plötsligt H43 i ledningen med två mål. Farmen möblerade om igen och fick höjt tempot och kom ikapp. De sista 5 minuterna följdes lagen åt. När det återstod 2 minuter stod det 31-31. Lagen krigade på och Albin Carlsson fångade upp en ”omöjlig” passning och sköt det avgörande målet med ryggen mot målet. H43 försökte i slutet men kom aldrig till något bra avslutningsläge. Grattis Farmen där segern innebar klättring till kvalplats för tillfället.

Bildtext: Hugo Forsberg utmanade H43-försvaret på ett bra sätt.

Ett plus för Karl Wallinius i början av matchen samt kantspelaren Isak Persson som satte 6 mål. Men naturligtvis fanns det fler duktiga aktörer i det unga Farmen-laget. Victor Hedberg gjorde ett lyckat inhopp i målet.

Mål Farmen: Karl Wallinius 7, Isak Persson 6 , Albin Carlsson 4, Casper Käll 3, Hugo Forsberg 3, Adam Tumba 3, Carl Möllerström 2, Linus Eriksson-Lilja 1, Adrian Hesslekrans 1 samt målvakten Adam Jacobsson Trönndal 1

Utvisn 2x2 min

Publik 743 (!!!)

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Matchbilder

Fler nyheter från Mer LUGI