Farmen Herr kvalklara efter övertygande seger!

Inför söndagens match mot Hohultslätts HK var förutsättningarna så att om Farmen vann så var kvalplatsen till division 1 helt säkrad. Och så blev det.


Farmen inledde starkt med en 3-0 ledning vilket gjorde att HOH tog en time-out redan efter 4 minuter. Trots time-outen orkade inte HOH hänga med i Farmens tempo och efter en kvart var ledningen betryggande med 11-4. Mycket på grund av ett offensivt spel av både Casper Käll och Jacob Siemund. Kvarten innan halvtid fortsatte Farmen att övertyga med ett starkt försvarsspel kombinerat med mål från fem starka målskyttar där Albin Carlsson gjorde 3 spelmål. Farmen gick till halvtidsvila med 21-10 som resultat.


I andra halvlek höll Farmen HOH på en armlängds avstånd och hade som minst 8 bollar upp på motståndarna. Isak Persson och Jakob Samuelsson fina kantspel gjorde stor nytta för slutresultatet som blev en övertygande vinst med 36-27 och en säkrad kvalplats.

Bildtext: Från matchen mot Hohultsslätt (Foto Roger Siemund)
Det återstår två matcher för Farmen Herr – borta nu på onsdag den 14/3 mot Hultsfreds HF och sedan den avslutande matchen mot Trelleborgs HBK. Den spelas på hemma plan i Sparbanken Skåne Arena B onsdag den 21/3 kl 19.30. Dit är så klart alla hjärtligt välkomna.

 

Farmen – Hohultslätts HK 36-27 (21-10)


Farmen Herr
Casper Käll 7, Isak Persson 6, Jakob Samuelsson 5, Jacob Siemund 5, Lius Eriksson nLijla 3, Albin Carlsson 3, Axel Friberg 2, Johan Palm 2, Wilhelm Niilekselä 2, Martin Gersson 1

Skribent: Niclas Nilsson

 

Fler nyheter från Mer LUGI