Visa hjärta 2018

Mer stöd och kämpaglöd, och mer njutning. Så låter det när LUGI-personer från A till V avger nyårslöften åt handbollen.

Vad är det för uselt självsabotage – om man nu hör till dem som älskar LUGI – att MISSA
minuterna före matchstart när elitspelarna springer ut på nedsläckt plan, under ett
upprop som får både stoltheten och adrenalinet att flöda?

Så här i tider av ”gott slut” och ”gott nytt” är löftet givet för åtminstone undertecknad: Att under 2018 komma i tid till Sparbanken Arena och ta vara på varje stund av vinröd förväntan och mystik.

Handen på hjärtat, vad vill LUGI-själar göra bättre och mer av i framtiden?

Dragan Brljevic som tränar LUGI:s damer vill inget lova för 2018 eftersom han hör till den skara (eller majoritet) som har svårt att hålla nyårslöften.

Men har det strömmat in andra LUGI-löften? Jajamen.

Tomas Axnér, tränare för LUGI:s herrar, slår för det nya året fast: ”Jag har en tanke om att jag ska träna mer själv.”

Hur en mästercoach och tidigare Bundesligaspelare ser till att förverkliga detta mål – också när vardagen vill djeflas – är en fråga vi gärna återkommer till under året.

 

Christoffer Malmborg – en av dem som trummar och höjer rösten under elitlagens matcher – lovar kämpa för att vi LUGI-fans ska heja på vårt lag ”inte bara i medgångar utan också i motgångar”.

Bildtext: Christoffer Malmborg

 

 

Marco Massucci – som är medlem i webbkommittén och bland annat sköter LUGI:s instagramkonto – gör utfästelsen: ”Jag ska ta mig till Arenan och inte nöja mig med att se matcher på TV.”

 Bildtext: Marco Massucci

 

Melissa Petrén, elitspelare och vänsternia, tänker dyka upp på fler av LUGI-herrarnas matcher på Arenan.

Bildtext: Melissa Petrén

När hon avger detta löfte står herrarnas målvakt Josip Cavar intill. Han berättar att han redan går ”på Melissas alla matcher och ska fortsätta göra det”. Om inte ett nyårslöfte, så ett av 2017 års vackraste besked.

Lena Påhlman, styrelseledamot, tänker bli piggare supporter genom att besöka gymmet oftare, och hon lovar besöka även matcherna med de europeiska topplag som kommer till Lund tidig vårtermin genom EHF-cupen. ”Det ska bli kul!”

Saschafödd 08, ska lära sig att snurrfinta och göra en växel i anfall med lagkompis

Tommie Sjölin är bekant som speakerröst i Arenan. Han är i själ och hjärta blå supporter, men lovar att heja särskilt på LUGI-damerna. ”Jag hoppas att de hamnar bland de fyra bästa lagen i slutspelen i vår.”

Kjell Sjöström, ordförande i LUGI:s damseniorkommitté, lovar att i framtiden bli ”lagom” arg när domarna enligt hans förmenande fattar felaktiga beslut.

Aida Vajraca, medlem i Lundaspelkommittén, är en av dem som ska kämpa och visa hjärta för LUGI Handboll. Hon har tre barn som alla spelar i LUGI, och vill se deras matcher.
”Jag hoppas kunna pussla ihop tillvaron så att barnen känner att de också får lite space. Jag vill dessutom se alla seniormatcherna. Oavsett om LUGI vinner eller förlorar ger handbollen mig så mycket glädje och avkoppling. Så för nästa år kommer jag nog att fortsätta prioritera LUGI framför en del annat socialt umgänge.”


2018 får vi njuta av LUGI. Och alla är välkomna!

Tiina Meri

Fler nyheter från Mer LUGI