Somby-Skövde sprang ifrån Farmen Dam

Farmen Dam möte på lördagen ett HF Somby Skövde som spelade en snabb och effektiv handboll. Men trots detta var det mycket få tekniska fel.

Detta gällde dock inte Farmen som hade alltför många felaktiga passningar och tappade bollar som Somby skoningslöst utnyttjade genom snabba kontringar. Inte mindre än 15 kontringsmål som gjorde det svårt för Farmens målvakter, Esmeralda Fetahovic och Caroline Wilthorn. Det var framför allt planens bästa spelare, 12 måls skytten Emma
Wahlström som var svårast för Farmen.


Farmens försvarsspel fungerade bra när väl Somby tvingardes uppställt spel. Framåt var det framför allt avsluten från 9-meter från Maja Dreyer (6) och Alma Lennartsson (4) som Somby hade mest problem med. Detta skapade också utrymme på linjen för Hedda Wollmark som gjorde 4 mål. Glädjande var att Farmens kantspelare kom med i spelet. Två mål var från Emma Bromée och Julia Backlund.


Somby som stort sett bara innehåller juniorer, var det bättre laget för dagen. Det var en bra handbollsmatch och trots förlusten, 30-23, så kommer detta bli en nyttig erfarenhet för Farmen. Ella Agace fick pris som Farmens bästa spelare.


På söndag 3/12, vänta Lundaderby mot Lundagård i Idrottshallen klockan 17:00


Måskyttar 30-23 (14-10)


Maja Dreyer 6, Ella Agace 5(2), Alma Lennartsson 4, Hedda Wollmark 4, Emma Bromée 2 och Julia Backlund 2.

 

Skribent Lelle

Fler nyheter från Mer LUGI