Saker som bara LUGI-sponsorer får veta

En ”kickoff” där LUGI-partners får lära känna nya spelare och veta mer om de båda elitlagen. Vi som satt till bords med både sponsorer och spelare fick också veta svar på sådant vi kanske inte vågat fråga.

Nej, det finns inget som septemberdagar när nya studenter gör sig hemmastadda i Lund och terminen inleds. Och så detta med säsongspremiär för LUGI:s damer och herrar – efter flera månader av längtan, frustration och handbollsavhållsamhet. 

Kvällen innan vi fick se LUGI-herrarna avgå med seger i Helsingborg ägde ett annat möte rum, nästan i det fördolda. 

Under en middag på andra våningen i Elite Hotel Ideon fick festdeltagarna lära sig mer om LUGI:s elitlagspelare och om LUGI:s sponsorer. 

Klubbchef Patrik Bengtsson talade om ”Sveriges största CSR-projekt” med 170 kommittéledamöter och 60 ideella på varje matcharrangemang – föreningen LUGI Handboll. Här finns 29 tjejlag och 27 pojklag i serierna, sex seniorlag, tolv USM-lag, plus  dam- och herrelit – och de senare förgyllde den här kvällen med sin närvaro.

Vad vi LUGI-nyfikna fick veta? 

En del matnyttigt – som att det är läge att boka 10 maj på grund av slutspelsfinaler, att LUGI bedriver projektet Hållihopp för ensamkommande, att klubben ingår i ett knäskadekontrollprojekt i samarbete med Lunds universitet och att damelitspelare ofta slutar när de är som bäst – i åldrarna 26 till 30 år – för att de blivit elitspelare för tidigt.

Och så en del kuriosa, sådant vi inte vågat fråga om.

Tack vare konferencier Mats Nilsson fick vi höra LUGI-damernas nya lagkapten, Olivia Löfqvist bor i Höör och troligen innehar ett skånskt pendlarrekord. Efter Hörby Lågan bestämde sig Olivia för att börja pendla till Ystad. Tre träningar i veckan, plus matcher. Och nu sitter hon förstås ofta på tåget mellan Höör och Lund. Det betyder en massa tid för Netflix. Eller närmare bestämt: Suits, Grey’s Anatomy och Gossip Girl.

Publiken fick veta att nyförvärvet och supertalangen Hannah Flodman flyttat från lilla Kvicksund till egen lya i Lunds ”Chinatown” – medan Alfred Jönsson bor kvar hemma, i Lunds motsvarighet till The Hamptons, och att han just nu kämpar på med hemarbete som att tömma diskmaskin och sätta igång tvätt. 

Bildtext: Presentation av damlaget på kickoffen

Kanske än viktigare: Under kvällen framkom att det inte är något groll mellan Anders Hallberg, ny lagkapten i herrlaget efter Jakob Wickman Modigh. Typiskt hög LUGI-moral …

När det gäller partner- och sponsorskap fick middagsgästerna veta att ett hårt arbete bedrivits det senaste året för att förbättra LUGI:s partnerverksamhet. Kanske har det redan gett resultat, för företagaren Anders Svensson, nybliven ägare till Vulko i Lund, yttrade att medlemskap i ett handbollsrelaterat sponsornätverk inte är förhandlingsbart:

”Har man företag i Ystad eller Lund måste man vara med.”

Själv ska han delta i 26 av 34 partneraktiviteter – alltså de aktiviteter som innebär LUGI-stolthet och nya affärsmöjligheter genom bland annat kvadratluncher, bortabussresor, partnerfrukostar.

Företagen vill, betonade LUGI:s försäljningschef Gunnar Wibisono, komma närmare varandra och närmare lagen. Ett tips från Gunnar var att boka 28 september då det i Arenan blir både en landskamp och ett ”stekhett” derby. 

”Det blir en kingakväll.”

En kväll av det slaget hade förhoppningsvis LUGI:s sponsorer då säsongspremiärerna stod för dörren och de satt till bords med Sveriges kanske mest talangfulla lag, vilka de stöttar. Massor av unga. Massor av framtida landslagsspelare. Massor av hjältar, humor och gemenskap.

Tiina Meri

Fler bilder från kickoffen

Fler nyheter från Mer LUGI