Handbollsfrossa med LUGI och Damlandslaget

DamlandslagHK Malmö - LUGI

Handollsfrossa i Lund den 28 sep med EM-kval och Handbollsligan.LUGI kommer den 28/9 att arrangera ett dubbelarrangemang av hög kvalité. Ett dubbelmöte med Sveriges Damlandslag i EM-kval mot Makedonien och det heta Skånederbyt mellan LUGI HF och HK Malmö i Handbollsligan.

 

Sverige inleder EM-kvalet i Lund

Makedonien står för motståndet när de svenska damerna inleder kvalet till EM i Frankrike 2018. Matchen spelas i Sparbanken Skåne Arena torsdagen den 28 september och är den första delen i ett dubbelarrangemang där Skånederbyt mellan Lugi HF och HK Malmö i Handbollsligan är den andra.

Eftersom Sverige var direktkvalificerat i egenskap av värdnation till det senaste EM-slutspelet, som gick av stapeln i december förra året, blir höstens EM-kvalmatcher de första på över tre år för svensk del. Serbien, Makedonien och Färöarna gör tillsammans med Sverige upp om två platser till EM i Frankrike i december 2018 (även den bästa trean i de sju kvalgrupperna får spela EM).

Sverige inleder EM-kvalet i Sparbanken Skåne Arena i Lund den 28 september och möter Makedonien, som Sverige också mötte i VM-kvalet för drygt två månader sedan med gott resultat. Det är upplagt för handbollsfest den kvällen då också det hyperintressanta derbyt mellan Lugi HF och HK Malmö i Handbollsligan avgörs i samma hall. Sverige–Makedonien spelar 18.30, Lugi HF–HK Malmö 20.30.

 

– Det är riktigt roligt att vi har fått detta dubbelarrangemang med både EM-kval och ett hett Skånederby i Handbollsligan under samma kväll. Det blir handbollsfrossa i Sparbanken Skåne Arena, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

 

Försvarsklippan Anna Lagerquist, som till den här säsongen lämnade Lugi HF för proffs- och Champions League-spel med danska mästaren Nykøbing Falster HK, får, om hon blir uttagen, spela sin första landskamp i sin tidigare hemmaarena.

– Det skulle så klart vara väldigt speciellt och roligt att få spela med landslaget i min hemstad och i min tidigare hemmaarena. Jag hoppas att vi tillsammans med matchen i Handbollsligan kan locka storpublik och skapa en handbollsfest både på planen och på läktarna, säger 23-åringen.

 

Lugis klubbchef Patrik Bengtsson ser fram emot den 28 september när flera tidigare Lugispelare väntas ta plats i landslaget. I den senaste svenska landslagstruppen fanns förutom Lagerquist, lagkaptenen Sabina Jacobsen, Hanna Blomstrand och Nathalie Hagman – alla med ett förflutet i Lundaklubben – med.

– Att få arrangera ett dubbelarrangemang med landslaget ska bli oerhört roligt. Och att vi dessutom gör det med ett Skånederby och när vi har flera spelare med anknytning till Lugi i landslaget är extra roligt. Det kommer garanterat bli en häftig upplevelse både på och utanför planen, säger han.

 

Biljetterna till EM-kvalet mot Makedonien och Skånederbyt Lugi HF–HK Malmö släpps den 24 augusti på lugihandboll.se Biljetterna gäller som entré till båda matcherna.

 

Välkomna!

#vinrödkärlek

 

Fler nyheter från Mer LUGI