Rapport från USM

Med fyra lag i finalspelet var LUGI den föreningen som hade flest lag i steg 5. Dessutom var F00 mycket nära att gå dit. Föreningen är stolt över sina ungdomslag och ett silver och 4:e plats är ett bra resultat. USM är dock inte allt här i världen och föreningen betonar också andra värden.
DAMJUNIOR
Att vinna silver i Junior-SM är en fantastisk prestation som varje spelare kommer att minnas med glädje. Grunden till prestationen läggs naturligtvis i det arbete som spelare och ledare gör vecka in och vecka ut, fem dagar i veckan, på handbollsplanen och i gymmet. Merparten av spelarna i truppen spelar i HK Farmen. Farmen har i år gjort sin bästa säsong någonsin genom att komma fyra i div 1. U-laget består inte bara av juniorer utan även ett antal seniorer som med sin rutin bildar stommen i Farmen som dom unga spelarna kan luta sig mot och lära sig av. Farmen är bland annat till för att utveckla unga tjejer till A-lagsspelare. Viktigt är att poängtera att laget fungerar som ett reservlag till A-laget vilket är mycket värdefullt. Vänsterhänta Elinore Johansson tog ut i i All Star Team!
HERRJUNIOR
Herrjuniorerna räckte inte till i finalsteget och slutade på en åttonde plats. Säsongen har tyvärr varit en besvikelse då merparten av spelarna har varit stommen i Farmen som åkte ur div 1 i tuff konkurrens. Bara att bryta ihop och komma igen. Att nå finalsteget är dock en prestation och något som är ett viktigt mål i klubbens verksamhet för juniorer.
PA (98)
P98 har haft en väldigt fin utveckling de senaste åren. Att laget nådde semifinal och där t.o.m. hade blivande mästarna Ystads IF i brygga med ledning 21-18 är en enorm prestation. Laget förlorade sen semifinalen knappt liksom match om tredjepris. men en fjärdeplats i USM får se som en enorm prestation av killarna i P98! 99:an Kalle Wallinius utsågs till turneringen MVP. Mycket imponerande. Det finns mycket framtid i Kalle och övriga lagkamrater.
PB (00)
P00 har haft en otrolig resa de senaste åren och att nå finalspelet är en prestation i sig. Väl här lyckades laget inte nå sin högsta nivå men vi kan konstatera att föreningen har en väldigt stark årgång i P00 som spås en lysande framtid!
Skribent Emme Adébo

Fler nyheter från Mer LUGI