LUGI HF utsatt för bedrägeri

Strax efter lottningen till EHF cupen för herrar var klar, blev LUGI HF och Reale Ademar Leon från Spanien kontaktade av ”affärsmannen Antonio”.

Kortfattat kan sägas att han påstod att han hade pengar för att öka spansk export till Sverige. Bland annat hade han bra kontakt med Reale Ademars två största sponsorer.

Mr Antonio anordnade därför en mingel träff i samband med matchen den 16/2 där spanska företag o andra spanska intressenter deltog. LUGIs nätverk bjöds också in. Träffen blev välbesökt och uppskattad.

Mr Antonio köpte av LUGI HF ett hundratal biljetter som skulle betalas dagen efter matchen.

Några pengar har inte kommit och alla andra som Mr Antonio köpt tjänster av för att anordna mingel träffen har inte heller fått betalt.

LUGI HF var utlovat ett stort antal andra framtida tjänster som ekonomiskt skulle tillföra föreningen mycket. Vi är lättade över att Mr Antonio avslöjats relativt tidigt med begränsade men kännbara konsekvenser för alla drabbade.

Vi kan bara spekulera i vad Mr Antonios plan var. Det har nu framkommit att ”Mr Antonio” har även svindlat ett antal klubbar o privatpersoner i Sverige och i Spanien.

Vi kan konstatera att samtliga inblandade, Reale Ademar, LUGI HF, leverantörer mfl har blivit grundlurade av en mycket skicklig svindlare.

Den ekonomiska skadan som LUGI HF vållats är försumlig men att någon utnyttjat vårt varumärke för ett brottsligt uppsåt är värre. LUGI HFs styrelse har beslutat att polisanmäla Mr Antonio (eller vad hans rätta identitet är).

 

LUGI HF  Styrelse gm Tomas Persson

Fler nyheter från Mer LUGI